Пенсіонери на роликах: закохана пара "60+" втекла з ОРДЛО і вивчила українську

Пенсіонери на роликах: закохана пара "60+" втекла з ОРДЛО і вивчила українську

Чоловік і жінка почали нове життя в Києві.

Пара пенсіонерів Юрій та Надія знайшли одне одного, коли їм було майже по 60, але на річницю спільного життя їм довелося схопити найцінніше та втекти з рідного Донбасу через війну та регулярні обстріли. Тепер вони не лише зберегли своє кохання, а й встигли опанувати українську мову та приборкали ролики, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Їхній ранок починається з прибирання – Юрій та Надія готують собі спортмайданчик. У свої 64 роки закохані разом катаються на роликах. Щоранку Юрій долає 12 кілометрів, його Надія – 10. Між собою ролери так і не домовилися, хто з них кращий. Вони познайомилися, коли їм було вже під 60, і зрозуміли, що хочуть бути разом. 25 вересня 2013 року почали жити разом в Кіровську неподалік Донецька, а рівно за рік змушені були шукати нової долі, тікаючи від війни та втративши частину родичів. "Вони з нами не спілкуються, тому що ми не їдемо додому", - кажуть пенсіонери.

На роликах у сьомий десяток. Рецепт щастя від подружжя пенсіонерів, яке втретє почало життя спочатку

На роликах у сьомий десяток. Рецепт щастя від подружжя пенсіонерів, яке втретє почало життя спочатку

Вони кілька разів починали життя спочатку і вирішили, що на новому етапі встануть на ролики. З Донбасу чотири роки тому забрали найцінніше – свої роботи та матеріали. Тепер у молодіжній бібліотеці проводять майстер-клас, як малювати намистинами та стразами. В яскравому кошику є згадка з Донбасу: "Це від "Граду" в нашому дворі". Юрій в сорочці, вишитій коханою, хвалиться своєю найяскравішою роботою – довго старався, але зробив портрет Кобзаря. "14 тисяч бісеринок, і це в таких кольорах. Я боявся, що обличчя не вийде, якщо десь промахнуся, там же ж очі, зіниці, і таке інше. Але ж вийшло", - радіє він.

Переїхавши до Києва Юрій та Надія активно вчать українську мову і мріють, як повернуться на український Донбас. Вони люблять одне одного і мріють, що знайдуть безкоштовний гурток бальних танців і будуть ще й танцювати, як колись удома, до війни.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація