Пентагон відправить в Україну декілька сотень своїх військових - Defense News

Пентагон відправить в Україну декілька сотень своїх військових - Defense News

Пентагон нібито відправить в Україну своїх військових. / Фото: Reuters

Планується, що вони навчатимуть українську армію.

Пентагон готовий відправити в Західну Україну на ротаційній основі кілька груп військових інструкторів - приблизно по 300 чоловік у кожній. Про це пише Defense News.

За даними видання, вони будуть відправлені для навчання українських військових. Видання дійшло цього висновку, аналізуючи документи, розміщені на сайті урядових закупівель в кінці лютого.

Згідно з документацією, уряд США шукає підрядника, який має надати сім 50-місцевих пасажирських автобусів в період з 5 березня по 31 жовтня для перевезення до 300 американських військовослужбовців з міжнародного аеропорту Львова у Міжнародний центр миротворчості та безпеки в місті Яворів біля західного кордону України.

Газета, що спеціалізується на висвітленні діяльності Пентагону, пише, що плани американських і британських військових направити інструкторів в Яворів цієї весни, щоб почати підготовку українських військових для боротьби з терористами на сході України, не є таємницею.

Однак заяви офіційних осіб щодо дат, термінів, і кількості інструкторів були доволі туманними. В конкурсній документації також зазначено, що "американська та українська армії проведуть спільну навчальну місію у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в районі Львова, Україна, приблизно з 5 березня по 31 жовтня 2015 року".

Видання припускає, що групи з 300 американських військових будуть змінювати одна одну на умовах ротації, яка буде відбуватися в березні, травні, липні, серпні та жовтні. Повідомляється, що в результаті місії планується підготувати чотири роти Національної гвардії України.

Як повідомлялося раніше, за словами Михайла Саакашвілі, у США рішення щодо озброєння України готове на 99%. Саакашвілі каже, що Путін спробує захопити весь південний фланг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація