Перед поминальними днями ПЦУ закликала українців відмовитись від штучних квітів на кладовищах

Перед поминальними днями ПЦУ закликала українців відмовитись від штучних квітів на кладовищах

Фото: УНІАН

Там вважають, що найкращий вияв пам'яті - щира молитва.

Православна церква України напередодні поминальних днів закликала українців відмовитись від екологічно шкідливих пластикових квітів на кладовищах.

Про це йдеться на сторінці ПЦУ у Facebook.

Пояснюється, що такі квіти не мають нічого спільного з християнською вірою і не допоможуть спочилому в осягненні Царства Небесного.

Чим шкідлива традиція приносити штучні квіти на кладовища

Чим шкідлива традиція приносити штучні квіти на кладовища

У ПЦУ зазначили, що штучні квіти дуже небезпечні. "Після спалювання пластикових квітів та вінків виділяється велика кількість токсичних речовин, розкладання яких у ґрунті триває упродовж сотень років", - пояснили там.

"Варто пам'ятати, що пластикове сміття – це, перш за все, шкода для природного довкілля, створеного Богом, та велика небезпека для здоров’я і життя людей", - наголосили у повідомленні.

Як додали в ПЦУ, найкращим виявом пам’яті та любові до рідних будуть відкриті серця близьких та щира молитва за упокій душі.

У поминальні дні українці вшановують пам’ять своїх рідних та несуть на їхні могили штучні квіти, не задумуючись над тим,...

Опубліковано Православна Церква України Пʼятниця, 3 травня 2019 р.

Нагадаємо, у Дніпрі чиновники та правоохоронці влаштували рейд квітковими ятками у пошуках штучних квітів. Пластиковий товар конфісковували попри протести продавців. Чиновники пояснюють нетерпимість до пластику екологією та порушенням правил торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація