Перед з’їздом Порошенка активісти влаштували акцію під гаслом “Хто замовив Катю Гандзюк?"

Перед з’їздом Порошенка активісти влаштували акцію під гаслом “Хто замовив Катю Гандзюк?"

Фото: Хто замовив Катю Гандзюк?

Активісти невдоволені співпрацею президента з підозрюваними у причетності до вбивства активістки.

У Києві біля Міжнародного виставкового центру на Лівому березі, де у вівторок, 29 січня, відбувається з’їзд Петра Порошенка, який має оголосити про своє висунення у президенти, активісти влаштували акцію з використанням піротехніки із банером "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Таким чином вони привертають увагу до перебування у партії "Блоку Петра Порошенка" голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука. Активісти вважають, що вони співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства радника міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у повідомленні групи "Хто замовив Катю Гандзюк?", що наполягає на визначенні слідством замовників убивства громадської діячки з Херсона.

"Після промови батька Катерини Гандзюк, у нас є не лише питання, але і конкретні прізвища. Сьогодні ці прізвища мали бути на з'їзді, що висуне Петра Порошенка в президенти. Гордєєв? Рищук? Петро Порошенко, ви з ними? З людьми, що пов'язані з вбивством Катерини Гандзюк і дуже скоро будуть відповідати за це вбивство в суді як замовники? Чи ви з нами, українцями, які більше не будуть терпіти?", - йдеться у повідомленні.

Після промови батька Катерини Гандзюк, у нас є не лише питання, але і конкретні прізвища. Сьогодні ці прізвища мали бути...

Опубликовано Хто замовив Катю Гандзюк? Вторник, 29 января 2019 г.

Блогер Іван Оберемко, який входить до групи “Хто замовив Катю Гандзюк?” своєю чергою зазначив таке: "Прямо зараз перед з'їздом БПП друзі Каті питають в присутніх та Петра Порошенка, які в них плани щодо Гордєєва та Рищука у партії. Що для них важливіше: два регіональних обсоса, замішаних у жорстоке вбивство Катерини Гандзюк, чи мінімальні залишки совісті та поваги до свого народу та країни. Гідність чи кров? Що оберуть?".

Нагадаємо, напередодні батько херсонської активістки Катерини Гандзюк звинуватив партійця "Батьківщини" Владислава Мангера та партійця Блоку Петра Порошенка Андрія Гордєєва у змові з вбивцею його доньки.

Батько загиблої Катерини Гандзюк заявляє, що співорганізатор нападу пов'язаний із керівниками Херсонщини

Батько загиблої Катерини Гандзюк заявляє, що співорганізатор нападу пов'язаний із керівниками Херсонщини

Як повідомлялося, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців.

Генпрокурор Луценко раніше повідомляв, що у справі вбивства Катерини Гандзюк вручили підозру Олексію Левіну на прізвисько "Москаль-молодший". Левін був засуджений за організацію вбивств та розбійних нападів у Херсонській області на водіїв на автомагістралях. Загалом він скоїв 15 вбивств. "Москаль-молодший" достроково вийшов з місць позбавлення волі, скориставшись "законом Савченко".

Луценко зазначив, що громадянин Левін покинув Україну в день перших затримань у справі Гандзюк. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація