Перед закриттям кордонів істотно подорожчали квитки МАУ: АМКУ починає перевірку, компанія пояснює ціни панікою

Перед закриттям кордонів істотно подорожчали квитки МАУ: АМКУ починає перевірку, компанія пояснює ціни панікою

Фото: facebook.com/flyuia.ua

У компанії кажуть, що ціни не встановлюють в ручному режимі – це робить спеціальна система.

Перед 17 березня, коли Україна має закрити кордони та припинити авіасполучення з іншими країнами, ціна квитків перевізника МАУ різко збільшилася. В Антимонопольному комітеті обіцяють це розслідувати, а сама компанія пояснює здорожчання панікою.

В АМКУ розповіли, що до них надійшла низка повідомлень зі скаргами на ціни квитків МАУ на останні перед зупинкою авіасполучення дні. Ілюструють звернення такими даними: квиток економ-класу Лондон-Київ на 15 березня коштує 24 тис грн, при тому напередодні квиток коштував менше 10 тис.

Київське обласне територіальне відділення АМКУ починає розслідування, а у разі встановлення порушень конкурентного законодавства, покарає порушника. Комітет може накласти штраф у розмірі до 10% річного прибутку компанії.

Ціни на авіаквитки МАУ: Київське обласне територіальне відділення АМКУ починає розслідування У зв’язку із пандемією...

Опубліковано Khmelnitskyy Aleksey Неділя, 15 березня 2020 р.

Своєю чергою в МАУ пояснили, що сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом – ціну формує спеціальна система розрахунку "Revenue Management System", що виключає формування вартості авіаквитків у ручному режимі.

Система визначає вартість квитка за низкою показників, серед яких інтенсивність продажів, попит на період часу тощо. "Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків та перераховують їхню вартість у відповідності з кількістю користувачів, які одночасно заходять в глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання", - йдеться в заяві авіаперевізника.

Тож збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним коригуванням вартості.

Також авіакомпанія МАУ наголосила, що не збирається повертатися до "кам’яного віку" і формувати вартість перельотів вручну. "Головний союзник зростання цін на авіаквитки – це паніка", - заявили там. Перевізник обіцяє, що зробить все можливе, аби після закінчення терміну дії карантину ситуація нормалізувалася.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація