Перепрошуємо за чергового лікаря: пацієнт з підозрою на коронавірус за дивних умов помер на території лікарні

Перепрошуємо за чергового лікаря: пацієнт з підозрою на коронавірус за дивних умов помер на території лікарні

Пацієнта шукали поліція, медики і родичі. Через 5 годин чоловіка знайшли у яру поблизу. Уже без ознак життя.

У Коростені на Житомирщині 70-річного пацієнта знайшли мертвим на території лікарні. Уночі чоловіка шпиталізували з пневмонією і підозрою на коронавірус. А вже зранку родичі не змогли до нього додзвонитися. Медики лише розвели руками - мовляв, де пацієнт не знають.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наталія Гонгало – онука померлого каже, що  дідусь пробув в лікарні менше доби. У нього піднялася температура. Швидка забрала його в лікарню. Там діагностували пневмонію і запідозрили коронавірус. Рідних попередили - відвідувати його заборонено.

"Каже, все добре, він сьогодні буде під кисневою масочкою. Ви сюди не приходьте, вас все одно сюди не пустять", – розповідає Наталія.

А зранку його телефон уже не відповідав. Онука приїхала, а їй сказали - дідуся нема, пішов додому. Родичі "обривали" телефони рідних та знайомих. Дзвонили і медикам: 

"Хто  має слідкувати за порядком? Ми вчора тата доставили в лікарню. Далі де шукати? 70 років людині. Чому не повідомили рідних одразу?", – спитала телефоном дочка померлого.

В лікарні вибачилися за чергового лікаря.

Лікарняний детектив: у Коростені пацієнта знайшли мертвим на території медзакладу

Лікарняний детектив: у Коростені пацієнта знайшли мертвим на території медзакладу

Пацієнта шукали поліція, медики і родичі. Через 5 годин чоловіка знайшли у яру поблизу. Уже без ознак життя.

"І ви розумієте, душа розривається, що, можливо, він  тут лежав і кликав когось, ми ж не знаємо. Він лежав лицем вниз", – каже онука померлого.

Як дідусь опинився у яру замість боксу інфекційного відділення, – зараз у рідних є лише припущення. Але вони дізналися - щойно дідусь зник, з лікарні його одразу ж виписали.

У поліції за фактом смерті пацієнта відкрили кримінальне провадження за статтею "навмисне убивство". Причина смерті вже відома.  

"Причиною смерті стала легенева тромбоемболія. В разі, якщо до вказаної події можуть бути причетні медики, тобто смерть особи настала через ненадання медичної допомоги, буде надана відповідна правова оцінка", – зауважив начальник слідчого відділення Коростенського райвідділу поліції ГУНП у Житомирській області Олексій Кавецький.

 Головний лікар Коростенської міської лікарні каже, що в закладі розпочали службову перевірку. Дії підлеглих перевіряє, але натякає, що  хворий порушив режим і самовільно вийшов з інфекційного відділення. 

"Якщо лікар приходить на обхід, а пацієнт відсутній, а враховуючи режим ковідності, де він не має права покидати інфекційне приміщення, лікар не несе за нього відповідальності", – коментує генеральний директор ЦМЛ м. Коростеня Микола Хадаковський.  

І переконує, що про зникнення пацієнта повідомили до поліції. Але у поліції кажуть, що дзвінок про зниклого отримали від родичів.

Службову перевірку почали і в обласному управлінні охорони здоров'я. Але поки що лише вивчають документацію та пояснення медперсоналу лікарні. А родичі певні, що якби чоловіка одразу почали шукати, він міг би вижити, або принаймні помер в нормальних умовах – у палаті. Уже після його смерті прийшли результати аналізів - коронавірус у чоловіка не підтвердився.

Повʼязані теми:

Наступна публікація