Перевіряють лише громадян держави-агресора: СБУ прокоментувала приїзд Dr. Alban до України

Перевіряють лише громадян держави-агресора: СБУ прокоментувала приїзд Dr. Alban до України

Фото: Фото з відкритих джерел

Орган перевіряє щодо відвідин Криму лише росіян.

Служба безпеки України заявила, що на предмет незаконного відвідування анексованого Криму артистами перевіряє лише громадян Росії. 

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Ради Громадського контролю НАБУ щодо заборони на в'їзд до України для шведського співака Dr. Alban.

"Стосовно вказаного іноземця Службою безпеки України рішення про заборону в'їзду на територію України не приймалось. Водночас зазначаємо, що відповідно до закону України "Про гастрольні заходи в Україні" Служба безпеки України здійснює перевірку виключно громадян держави-агресора", - йдеться у відповіді.

У повідомленні зазначається, що вжиття заходів у разі встановлення фактів порушення правил перетину державного кордону належить до компетенції ДПСУ.

Фото: Рада громадського контролю НАБУ

Як повідомлялося, у новорічному шоу "Вечірній квартал" виступив шведський співак Dr. Alban, який виступав у Криму після анексії. Виявилося, що його приїзду до України особисто посприяв президент Володимир Зеленський, повідомив сам виконавець у своєму Instagram.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив, що співак перетнув державний кордон відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців. За словами очільника ДПСУ, рішення пропуску чи заборони у перетині кордону ухвалює прикордонник, на це не впливає ніхто, зокрема і президент.

Повʼязані теми:

Наступна публікація