Перевізники самі взялися виловлювати перевантажені фури і передають їх поліції

Перевізники самі взялися виловлювати перевантажені фури і передають їх поліції

Фото: УНІАН

Активістам вдається виловити недобросовісних водіїв.

Вантажна блокада на Рівненщині. Кілька десятків перевізників взялися самотужки боротися із недобросовісними колегами, які відправляють в рейс перевантажені фури. Їх зупиняють та передають правоохоронцям. Водіям, які опирається зважуванню, блокують подальший рух, йдеться в ТСН.12.00.

У світловідбивних жилетах поблизу пішохідного переходу вони пильнують кожну вантажівку, яка проїздить повз. Кілька десятків перевізників з Рівненщини, Тернопільщини та Львівщини влаштували акцію "оштрафуй перевантажену фуру".

Зупиняють тих, хто намагається оминути ваги поліцейського посту. Зупинивши – передають полісменам.

Іноземні водії виправдовуються, знаку, що треба заїхати на ваги, не побачили. Зупинкою обурені.

"Ми здійснюємо міжнародні перевезення, ми перевищувати вантажопідйомність не можемо ніяк. Тому що ми проходимо всюди по вагах. Нам заборонено. Якщо українські машини ходять з перевантаженням, то це їхні проблеми, нехай вони питання свої і вирішують", - каже водій.

Усім треба дотримуватися єдиних правил, кажуть перевізники. Мовляв, деякі колеги-підприємці умисно перевантажують свої фури. Руйнують і без того аварійні дороги, та й бізнес більшості "малих" перевізників від цього потерпає.

Одна з машин, яку зупинили перевізники, виявляється важчою на більше, ніж 6 тонн. Тепер власника вантажівки чекає штраф від трансбезпеки 154 євро. Поліція ж штрафує і водія на 520 гривень.

В поліції та трансбезпеці запевняють, справлялися добре і самі. Та активісти їм не заважають. Не бачать у діях активістів порушень і полісмени.

Перевізники кажуть, вже згодом на дорогу вийдуть такі ж підприємці в інших областях.

На Рівненщині далекобійники взялися самотужки боротися із колегами з перевантаженими фурами

На Рівненщині далекобійники взялися самотужки боротися із колегами з перевантаженими фурами

Повʼязані теми:

Наступна публікація