ОУН закликала "дати по зубах" Угорщині і розпочати бойове злагодження на Закарпатті

ОУН закликала "дати по зубах" Угорщині і розпочати бойове злагодження на Закарпатті

Фото: Міністерство оборони України

За словами Богдана Червака, місцеві більше чують Будапешт, ніж Київ.

Дії угорської влади щодо запровадження посади уповноваженого Закарпатської області є замахом на територіальну цілісність України. Таку думку у своєму Facebook висловив голова Організації українських націоналістів, перший заступник голови державного комітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак.

"Уряд Угорщини, як на мене, перейшов червону лінію. Призначення "уповноваженого з питань Закарпатської області" - безпосереднє втручання у внутрішні справи України, замах на територіальну цілісність. За це б’ють по зубах", - стверджує Червак.

За його словами це все через те, що місцева влада більше дослухається до Будапешта, ніж до Києва. Також голова ОУН пов'язує такі рішення з прагненнями дати угорській мові можливого статусу офіційної в певних регіонах.

"Загравали у мовних питаннях? Не хотіли бачити угорських прапорів на адміністративних установах? Дочекалися хамства і зневаги до своєї країни", - пише громадський діяч.

Ноти протесту, яку вручило МЗС України вже замало, ті регіони, як повідомив Червак, мають зрозуміти, що Україну треба поважати. Один з варіантів, за його словами, це ввести на територію Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і розпочати бойове злагодження.

Голова ОУН впевнений, що у цьому випадку можна висунути Будапешту вимоги щодо моральної і матеріальної компенсації за злочини перед Карпатською Україною, які вчинили угорські окупанти у 1939 році.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 28 липня заявив, що не вірить у реалістичність прагнень України вступити до НАТО і ЄС. В Україні вважають, що слова Орбана "відображають підходи країни агресора" і не відповідають політиці ЄС. Також він назвав "примітивною" політику Євросоюзу щодо Росії, який стверджує, що Москва становить загрозу. На думку Орбана, більшість європейських країн не відчувають загрози від Росії, тому їм потрібно розвивати з нею двосторонні відносини. 

Також МЗС України вимагає від Угорщини пояснень через антиукраїнські заяви прем’єр-міністра Віктора Орбана та рішення уряду створити міністерство, відповідальне за розвиток Закарпатської області. 

Мешканці восьми сіл Закарпаття вимагали створити об'єднану територіальну громаду

Мешканці восьми сіл Закарпаття вимагали створити об'єднану територіальну громаду

Повʼязані теми:

Наступна публікація