Пережити мороз і відновити настрій: фахівці назвали корисні альтернативи глінтвейну

Пережити мороз і відновити настрій: фахівці назвали корисні альтернативи глінтвейну

Фото: фото: Юлія Яценко

Зігріватися радять не алкоголем, а вітамінним чаєм.

Коли стає менше сонця, а разом із температурою знижується ще й життєвий тонус, дієтологи та психологи радять більше пити. Які напої можуть задовольнити такій рекомендації якнайкраще, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Головне завдання на цей місяць – це просто вижити. Якщо ти пережив листопад, далі тобі стане легше, і життя буде поліпшуватися", - до цієї настанови Олена підходить дуже серйозно. Каже, коли довкола сіро і холодно, легко впасти в хандру, тому рятується спортом, роботою і куховарством. "У п’ятницю ввечері я готую свій фірмовий суп, називається глінтвейн", - каже вона. Її варіант – для лінивих: домашнє вино, якась незрозуміла суміш із супермаркета, фрукти і варіння без доводження до кипіння.

Дієтологи та психологи порадили, що треба пити, аби не змерзнути і не впасти в депресію

Дієтологи та психологи порадили, що треба пити, аби не змерзнути і не впасти в депресію

Глінтвейн – найпопулярніший напій зимового сезону. Минулого року, наприклад, за місяць роботи різдвяного містечка у столиці випили понад 200 тонн глінтвейну. Він зігріває і душу, і тіло, але має тимчасовий ефект і небезпечні наслідки. "Алкоголь в принципі вважається гарним антидепресантом і гарною речовиною, яка знімає стрес, але в нього є свої великі мінуси. Стрес ви можете і напругу собі зняти, але залежність заробити таким чином", - попереджає психолог.

Фахівці радять більше уваги звертати на чай. Так бармен Ярослава розуміє, що прийшла зима: у неї - окрема карта для кожного сезону. Найбільше гостям до вподоби її улюблений напій – обліпихово-апельсиновий збитень. "Вершкове, зігріваюче, солодке – це ідеальний напій, котрий зігріє в зимову пору", - каже вона. Апельсиновий фреш, обліпихове пюре, трохи медового сиропу, усе підігріти паром, прикрасити апельсиновими чіпсами, аби зігрівав колір – і життя стає яскравішим. Ярославі 25, їй ще можна, а от старшим дієтолог радить подумати про наслідки вживання цукру. "У дієтології є таке страшне слово – глікація білка, запалення організму, яке провокує цукор", - каже експерт.

Найефективніше зігрітися і поповнити запаси вітаміну Ц та антиоксидантів, запевняє дієтолог, допоможе зелений чай з лимоном та імбирем – унікальним продуктом, який звільняє від бактерій, очищує, зігріває, а також посилює сексуальний потяг. Він краще віддаватиме свої властивості, якщо його дрібно нарізати, натерти або просто розтовкти. Усе закинути в термос – так зберігатиметься тепло. І пити щонайменше півлітра на день - так поповняться запаси корисних речовин, а разом з ними має покращитися і настрій.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація