Перше засідання суду у справі Онищенка відбудеться 10 червня

Перше засідання суду у справі Онищенка відбудеться 10 червня

Фото: УНІАН

Суд заочно розгляне справу про організацію "газової схеми" Онищенка, за якою екс-нардеп та його поплічники завдали державі збитків на 3 мільярди гривень.

Перше засідання суду у справі проти екс-народного депутата і нафтового трейдера Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу газу, призначене на 10 червня 2019 року, про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу НАБУ.

Обвинувальний акт було скеровано до суду у лютому 2019 року. Окрім того, у цій справі ще 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлено до судів. За версією слідства, з січня 2013 до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи 1,6 мільярда гривень, отриманими від реалізації природного газу, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" було завдано збитків у розмірі понад 740 мільйонів гривень. Розкрадання відбувались в рамках договорів про спільну діяльність з підприємством. Автором "схеми" став саме Онищенко. 

Мільярдера-втікача Одександра Онищенка судитимуть заочно разом з директоркою підконтрольних йому підприємств. "Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише за три місяці - перше засідання призначене на 10 червня 2019 року”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано загальних збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за затримання і арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.

Нардеп-втікач Онищенко дав інтерв’ю, в якому звинувачує президента в розкраданні бюджету

Нардеп-втікач Онищенко дав інтерв’ю, в якому звинувачує президента в розкраданні бюджету

Повʼязані теми:

Наступна публікація