Перші наслідки стихії: знеструмлені 63 села, сніг замітає дороги, а дощ утворює суцільні ковзанки

Перші наслідки стихії: знеструмлені 63 села, сніг замітає дороги, а дощ утворює суцільні ковзанки

Фото: УНІАН

Синоптики обіцяють протягом дня випадіння до 40 сантиметрів снігу.

Потужні снігопади, подекуди із дощем, сьогодні, 18 січня, накриють мало не всю Україну. Найдужче, попереджають синоптики, замітатиме Південь, Північ та Центр. Обіцяють до 40 сантиметрів опадів. У Дніпрі та Запоріжжі очікують найнекомфортнішу погоду - зливи та мокрий сніг.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Автомобілісти в соцмережах попереджають, що в окремих регіонах через відлигу йде дощ з мокрим снігом, а тому дороги перетворюються на суцільні ковзанки.

Київ замете снігом протягом дня. За прогнозами синоптиків, потужний снігопад у столиці ось-ось розпочнеться. Очікують до 20 сантиметрів снігу.

Тим часом уночі внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 63 населених пунктів у п'яти областях: Полтавській - 46, Сумській – 7, Кіровоградській – 5, Черкаській – 4, Дніпропетровській – 1. Про це повідомляє Державна служба з питань надзвичайних ситуацій. Нині ремонтні бригади обленерго відновлюють електропостачання.

Нагадаємо, на багатьох дорогах України обмежили рух вантажівок – щоб не створювали затори під час потужних снігопадів. Де саме перекриті дороги, а також де розміщені тимчасові пункти обігріву, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація