Перші враження – чудові: сотні іноземців прилетіли в Україну вчити дітей англійської мови

Перші враження – чудові: сотні іноземців прилетіли в Україну вчити дітей англійської мови

Волонтери працюватимуть із українськими школярами весь червень.

Близько 600 волонтерів їдуть в Україну, аби навчати дітей англійської у спеціальних мовних літніх таборах, які Міносвіти створює в школах. Знання передаватимуть безкоштовно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До України власним коштом вже прилетіли дві сотні іноземців. Учителька англійської з Австралії Джена всміхається своєму хлопцеві Джону – обидвоє здолали 15 тисяч кілометрів, щоби вирушити до Маріуполя. У тамтешній школі на них уже чекають. "Нас тут так зустрічають – навіть незнайомці намагаються допомогти! Ми такого навіть не очікували", - каже жінка. "Два тижні тому учні з мого майбутнього класу надіслали мені відео-привітання з днем народження – а я ж із ними ще навіть не зустрівся! Це було так зворушливо", - зізнається чоловік.

Іноземні волонтери навчатимуть англійської школярів по всій Україні

Іноземні волонтери навчатимуть англійської школярів по всій Україні

Волонетри з понад ста країн світу житимуть в родинах українських учителів. Седіна з Камеруна їде на Одещину. "Я вперше в Європі. У мене було багато стереотипів про Україну. Я чула, що тут живуть самі расисти, і що їжа дуже погана, але нас смачно нагодували, і всі навпаки – дуже приязні", - каже вона.

Про їжу говорить і канадець Мирон. У нього рідна мова – англійська, але й українською він спілкується вільно. Щоправда, на Херсонщині про це йому доведеться "забути". "Учителька там уже через Facebook мені сказала: Мироне, не будеш говорити англійською, не дам борщу! А я борщ дуже люблю", - сміється він.

У понеділок волонтери вирушать до всіх куточків України – 80% поїдуть у невеликі села та селища. І там навчатимуть українських дітлахів англійської мови протягом усього червня.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація