Першило в горлі, боліла голова, нудило: діти запорізької школи розповіли про пережиту "газову атаку"

Першило в горлі, боліла голова, нудило: діти запорізької школи розповіли про пережиту "газову атаку"

Першило в горлі, боліла голова, нудило: діти запорізької школи розповіли про пережиту "газову атаку"

Фото: otiumportal.com

Допомога медиків знадобилася двом десяткам школярів.

Понад два десятки дітей постраждали внаслідок отруєння невідомою речовиною в Запоріжжі. У вестибюлі навчального закладу учениця 8-го класу цієї ж школи побризкала з газового балончика, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Понад 350 дітей на шкільному подвір’ї, знервовані учителі, поліція, швидка та рятувальники – учнів евакуюють через отруєння невідомою речовиною. Педагоги зачитують списки та перевіряють, чи всі залишили приміщення. Шкільні коридори порожні, будівлю намагаються провітрити. Як з’ясувалося, на перерві після першого уроку просто у натовпі восьмикласниця застосувала газовий балончик. Два десятки учнів забрали лікарі швидкої.

У запорізькій школі дівчина-підліток розпилила газовий балончик

У запорізькій школі дівчина-підліток розпилила газовий балончик

Старші діти нездужання намагаються перебороти самотужки. "Просто болить голова – що мені йти в лікарню", - кажуть вони. Менші почуваються гірше – скаржаться на першіння у горлі, кашель та подразнення очей, у деяких малюків блювота. "Я виходив, бачу – мов дим. Усі вибігають, я за ними. Бачу, приїздять швидкі – було страшно", - каже один із маленьких очевидців.

Батьків про інцидент не повідомили, більшість дізналась про те, що сталося, за допомогою сарафанного радіо. Загалом за допомогою медиків звернулося 23 дитини, 18 школярів шпиталізували. Деяких лікарі вже дозволили забрали додому, інші досі під наглядом. "Діти не важкі. Зараз дивляться, у якому вони стані знаходяться, і якщо вони не будуть потребувати у подальшому медичної допомоги – вони будуть відпущені додому", - пообіцяла заступник голови Департаменту охорони здоров’я ОДА Марина Воловик.

Керівництво школи виправдовується: перевіряти, що заносять учні до школи, не можуть. Відповідальність намагатимуться перекласти на батьківські комітети. "Будемо порушувати цю тему, батьки перевірятимуть, щоби сторонніх предметів не було", - каже директор 77-ї школи Тетяна Колотова. Як з’ясувалося, 8-класниця, яка застосувала газ, має чималі проблеми з поведінкою. Зараз з нею спілкуються працівники ювенальної превенції, але пояснити свої мотиви дівчина не може. Оскільки ніхто серйозно не постраждав, батьки дівчини обійдуться штрафом, а її саму найближчим часом можуть перевести до іншого навчального закладу.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація