Перший українець-випускник із синдромом Дауна знайшов роботу за фахом

Перший українець-випускник із синдромом Дауна знайшов роботу за фахом

Фото: скриншот з відео

Це сталося після виходу в ефір телеканалу "1+1" сюжету про нього.

Після ефіру ТСН хлопцю зі синдромом Дауна, який першим з таким діагнозом отримав в Україні вищу освіту, запропонували роботу. Богдан Кравчук із Луцька вже навіть сходив на співбесіду, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хвилювався перед нею і сам випускник вишу, і його мама Євгенія Кінах. На них чекали в інституті післядипломної освіти – дипломованому бакалавру історії пропонують посаду екскурсовода у музеї. "Буде фрагменти екскурсій проводити та з експонатами працювати. Він же історик", - каже директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко.

Парубку із синдромом Дауна запропонували роботу після здобуття вищої освіти

Парубку із синдромом Дауна запропонували роботу після здобуття вищої освіти

Одразу після написання заяви хлопцю показали робоче місце і познайомили з його керівницею Аллою Анатоліївною. Цю роботу Богдан Кравчук отримав через тиждень після завершення навчання. На другий день після отримання диплому він став гостем студії ТСН і на прощання вражена спілкуванням з ним ведуча Наталя Мосейчук висловила впевненість, що хлопець без роботи не залишиться.

Разом із роботою хлопець отримав від благодійного фонду щомісячну стипендію у 3 тисячі гривень. Молодого екскурсовода вже заохочують зробити авторські екскурсії на теми, які його цікавлять – і це буде справжній туристичний ексклюзив. У серпні на молодого історика вже чекають на роботі.

Кореспондентка ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація