Піарщик Бородай був для Москви запасним лідером для терористів – Sunday Times

Піарщик Бородай був для Москви запасним лідером для терористів – Sunday Times

Піарщик Бородай був для Москви запасним лідером для терористів / Фото: ТСН.ua

Московські інсайдери розповіли, що спочатку очолити терористів з ДНР повинен був колишній чиновник.

Ще місяць тому самопроголошений прем'єр так званою ДНР був піар-консультантом в Москві. Але він загадково став лідером російських терористів в Україні.

Про це сьогодні пише газета The Sunday Times, яка нагадує, що сам Бородай заперечує свої зв'язки з Кремлем і запевняє, що його фінансують лише багатії з Росії.

"В одного добре поінформованого проросійського джерела є інша версія. Спочатку впливові росіяни в Москві звернулися до колишнього заступника губернатора Московської області. Нині він займається приватним підприємництвом. За ним послали приватний літак в Італію, де він відпочивав, щоб доправити його в Донецьк. Він пробув тут одну ніч, подивився на цей безлад і поїхав при першій же можливості", - цитує газета інформатора серед бойовиків на Сході України.

Лише після цього в Москві вирішили звернутися до піарника Бородая.

"Один промосковський терорист сказав, що в Бородая хороші зв'язки з російськими спецслужбами, але поскаржився, що воєнна допомога Кремля забарилася", - пише видання.

Інсайдери в Кремлі називають Бородая "темною конячкою", оскільки не знають точно, кому він підконтрольний. Але під захистом спецслужб Росії він нібито не перебуває.

"Навіть якщо Бородай, як він сам стверджує, представляє лише себе і багатіїв, які його фінансують і фантазують про імперію, все це шоу завершилося б за дві хвилини, якби Кремль був проти", - зауважує оглядач.

Нагадаємо, що самопроголошений премʼєр "ДНР" зізнався, що "республіки" і переворот в Криму є російським комерційним проектом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація