Під будівлею МВС - вогонь та лунають вибухи

Активісти вимагають справедливого покарання поліцейським-вбивцям.

У ці хвилини під будівлею Міністерства внутрішніх справ України в Києві відбувається акція - люди вимагають справедливого покарання двом поліцейським, які в стані алкогольного сп'яніння підстрелили 5-річного Кирила в Переяслав-Хмельницькому на Київщині. Хлопець помер 3 червня.

Акція під МВС розпочалася мирно - до дверей люди принесли іграшки, лампадки та плакати. Згодом у натовпі хтось кинув схоже на димові шашки, які почали шуміти, тріщати, вибухати й заполонили все димом. Про це передає з місця події кореспондент ТСН. Окремі протестувальники вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Під МВС масштабний протест через смерть дитини

Під МВС масштабний протест через смерть дитини

Народне обурення викликала смертельна стрілянина поліцейських

Народне обурення викликала смертельна стрілянина поліцейських

Смерть підстреленого хлопчика: протестувальники вимагають відставки Авакова

Смерть підстреленого хлопчика: протестувальники вимагають відставки Авакова

Нагадаємо, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому п'яні поліцейські підстрелили 5-річного хлопчика. Травму дитина отримала, коли гуляла на подвір’ї. Встановлено, що працівники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої. В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. 1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження.

3 червня хлопчик помер у лікарні.

Прокуратура наполягатиме на триманні поліцейських під вартою. Запобіжні заходи поліцейським обиратимуть 4 червня о 9:00 у Голосіївському суді Києва.

Після смерті дитини прокурори Київської обласної прокуратури змінили підозру з перекваліфікацією скоєного поліцейськими злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація