Під час виборів у Польщі сп'янілий українець погрожував підірвати виборчу дільницю

Під час виборів у Польщі сп'янілий українець погрожував підірвати виборчу дільницю

Фото: Associated Press

Чоловікові загрожує до 8 років ув'язнення.

У неділю, 12 липня, у Польщі під час другого туру президентських виборів українець у стані алкогольного сп'яніння погрожував підірвати виборчу дільницю в Слупії Конецькій Свентокшиського воєводства. 

У чоловіка виявили майже 3 проміле алкоголю в крові, повідомляють Wiadomości.  

Зазначається, що у другій половині дня 46-річний громадянин України зателефонував на спецлінію "112" та заявив, що у випадку, якщо до нього не приїде дільничний, він замінує виборчу дільницю. Поліцейські виїхали на місце та затримали чоловіка. 
 
Аби переконатися у відсутності небезпеки, піротехніки оглянули квартиру затриманого та територію дільниці, однак, жодних вибухових пристроїв не виявили. За підняття помилкової тривоги чоловікові загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомлялося, у неділю у Польщі відбулося голосування у другому турі президентських виборів. Більш ніж 27 тисяч виборчих дільниць працювали від 08:00 до 21:00.

За результатами екзитполу, проведеного компанією Ipsos, чинний президент Анджей Дуда, якого підтримує правляча націонал-консервативна партія "Право і справедливість" (ПіС), лідирує з незначним відривом у другому турі президентських виборів у країні. Так, попередньо він набрав 50,4 відсотка голосів, а його опонент, мер Варшави, кандидат від ліберально-демократичного опозиційного блоку "Громадянська коаліція" Рафал Тшасковський - 49,6 відсотка. 

Вибори в Польщі: як кожен із кандидатів може вплинути на стосунки з Україною

Вибори в Польщі: як кожен із кандидатів може вплинути на стосунки з Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація