Під час прощання із загиблим на залізниці юнаком у Прилуках натовп влаштував імпровізований мітиг

Під час прощання із загиблим на залізниці юнаком у Прилуках натовп влаштував імпровізований мітиг

Від новопризначеного керівника поліції вимагають об’єктивного розслідування.

Похорон у Прилуках на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка, який загинув за таємничих обставин, переріс у мітинг.

Про це повідомляє кореспондент ТСН Тетяна Фруктова.

До місцевого храму, де відбувається прощання, прийшли сотні людей – близькі, знайомі та просто небайдужі до смерті Дениса люди. Також прийшли мер міста, очільник області та новий керівник місцевої поліції.

Щойно тіло Дениса винесли з місцевої церкви, де проходило відспівування, натовп, який зібрався ззовні, викликав на розмову керівника поліції. Його зустріли вигуками «Ганьба». Люди обурені, що розслідування справи, за їхнім переконанням, затягується, тож люди виказують своє обурення. Вони вимагають жорстких дій поліції у цій справі.

Прощання з хлопцем у Прилуках переросло у мітинг

Прощання з хлопцем у Прилуках переросло у мітинг

Як відомо, школяра знайшли на коліях ще тиждень тому зі слідами сильного побиття. У версію поліції, що Дениса збив потяг, батьки не повірили. Прочесавши місцевість, знайшли багато слідів крові. Батьки підозрюють, що Дениса забили до смерті четверо підлітків, на два роки старших за нього. Один з них - син місцевого судді. Поліція ці підозри не підтверджує, а суд Прилук опублікував заяву щодо непричетності сина їхнього співробітника до справи.

"Повідомляємо, що поширена інформація щодо причетності до вказаної події сина місцевого судді не відповідає фактичним обставинам, тому є  безпідставною та недостовірною", - йдеться у заяві.

У поліції це не підтверджують. Смерть 9-класника розслідують як порушення експлуатації залізничного транспорту - звинуватили машиніста потяга. Це обурило містян. Народний гнів у містечку не вщухав увесь минулий тиждень. Місцеві ледь не спалили відділок поліції - вимагали відставки його керівника і призначення іншої слідчої групи. Згодом судмедекспертів все ж таки замінили на столичних, а голову поліції відсторонили від роботи. Необхідні слідчі дії вже провели, але хоронити  Дениса вирішили сьогодні, не дочекавшись результатів експертизи. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація