Під час різдвяної літургії у Софії українцям покажуть Томос про автокефалію

Під час різдвяної літургії у Софії українцям покажуть Томос про автокефалію

Українська делегація отримає його 6 січня в Стамбулі.

Під час різдвяного богослужіння 7 січня у Софії Київській буде виставлено для загального огляду Томос про надання українській церкві автокефалії.

Про це повідомляє Православна церква України на своїй сторінці у Facebook.

"Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії – Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний Томос – документ, який Вселенський Патріарх Варфоломій 6 січня 2019 р. передасть главі Православної Церкви України Блаженнішому Митрополиту Епіфанію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вхід на територію Софії під час літургії буде обмежений через заплановані заходи безпеки. У ній планують взяти участь президент України Петро Порошенко, голова українського парламенту Андрій Парубій, народні депутати України та члени уряду.

Після літургії Томос буде перенесено до трапезного храму Софії Київської, де кожен охочий зможе його побачити в будь-який день від 8 до 18 години.

РІЗДВЯНА ЛІТУРГІЯ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЯ В СОФІЇ КИЇВСЬКІЙ На свято Різдва...

Опубліковано Православна Церква України Пʼятниця, 4 січня 2019 р.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Україні відбулася історична подія - на Об'єднавчому соборі представники православних церков країни ухвалили рішення про створення єдиної Помісної церкви й обрали її предстоятеля - митрополита Київського Епіфанія, який до того був митрополитом Переяславським і Білоцерківським УПЦ Київського патріархату. Він вирушить 6 січня до Константинополя для офіційного отримання Томосу про автокефалію.

Дивіться, які парафії вже перейшли до Православної церкви України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація