Під Донецьком бойовики "ДНР" воюють поміж собою і просять в українців збройної допомоги

Під Донецьком бойовики "ДНР" воюють поміж собою і просять в українців збройної допомоги

У Пісках внаслідок кількамісячних обстрілів майже не лишилося цілих будинків

Окремі представники бандформувань виходили на зв'язок із військовими і пропонували разом розбити чеченців.

Ситуація поблизу донецького аеропорту залишається неспокійною, хоча інтенсивність обстрілів і спроб штурму дещо знизилася. Тепер певну частину зусиль бандформування витрачають на з'ясовування стосунків одне з одним, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Саме летовище бойовики протягом минулої доби обстрілювали кілька разів. Мінометних атак зазнало прилегле селище Піски, де сформувався потужний укріпрайон української армії та добровольчих батальйонів. Його охороняють бійці 93-ої механізованої бригади та добровольчого корпусу "Правого сектору".

"Все стандартно: постійні артобстріли, постійні відповіді на їхні артобстріли, відбиття їхніх атак. Сьогодні в ранці відбили одну, ввечері чекаємо другої, як завжди. Ну, в них якійсь стандарт: до роботи і після роботи. Після сьомої години, потім ідуть працювати, увечері обстрілюють, а потім ідуть по домам", - іронічно коментує розклад атак бойовиків командир підрозділу добровольчого батальйону.

На саме летовище щодня доправляється необхідна допомога – боєкомплект і найнеобхідніші речі з обладнанням. Активно в аеропорт тепер возять і мішки з піском – аби укріпити позиції і зробити залишки бетонних конструкцій терміналів абсолютно неприступною фортецею.

"Ми намагаємось укріпити максимально аеропорт, зменшити чисельність особового складу, але збільшити якість людей. І максимально зараз розширяємо нашу присутність на фронті – беремо нові об'єкти під контроль і розширяємо оборону свою", - розповів один із керівників добровольців "Правого сектору" на цій ділянці фронту.

Уцілілих будинків у Пісках лишились одиниці

Уцілілих будинків у Пісках лишились одиниці

Водночас українські бійці спостерігають за військовими діями, які точаться на контрольованій ворогом території. І відзначають, що внутрішні конфлікти поміж різними озброєними групами "ДНР" останнім часом почастішали.

Такі бої інколи набувають сюрреалістичного вигляду. Бійці одного з наших батальйонів розповіли, як делегація бойовиків "ДНР" приходила до них на блокпост і просила допомоги української армії, аби спільно розбити украпрайон чеченських найманців біля Горлівки.

Як уже повідомлялося, артилеристи 93-ої бригади виграють затяжну дуель у ворога за донецький аеропорт.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація