Під Києвом міліціонера і лісника звинувачують у доведенні до самогубства 19-річного хлопця

Під Києвом міліціонера і лісника звинувачують у доведенні до самогубства 19-річного хлопця

19-річний хлопець наклав на себе руки.

Небіжчик вказав на своїх кривдників у передсмертній записці.

Жителі села Діброва-Ленінська під Києвом звинувачують дільничного міліціонера та місцевого лісника у доведенні до самогубства 19-річного односельчанина. У своїй передсмертній записці небіжчик нібито вказав на своїх кривдників, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Повішеним у вуличному туалеті власного двору Віктора Левченка знайшла його сусідка. А напередодні, згадує жінка, на подвір'я завітали дільничний та лісник - роботодавець небіжчика.

За словами дядька самогубця, лісник звинуватив його у крадіжці мотоцикла.

"Я собі приписав смертний вирок через Руслана Юрійовича", - зачитав передсмертну записку чоловік, пояснюючи, що Руслан Юрійович – дільничий.

За однією версією, небіжчик забрав мотоцикл, коли лісник був на морі, не виплативши ще сімсот гривень боргу за нього. Дехто згадує, як лісник хвалився, що подарував мотоцикл хлопцеві. За іншою версією, нібито Віктор часто ним користувався по роботі для нелегального вивезення лісу - саме за наказом лісника.

"Він сказав - будеш брати виїжджати, коли будуть ліс везти, різну біду, на дорогу - чи нема даішників, щоб не ловили", - зазначив дядько хлопця.

Під Києвом міліціонер довів до самогубства 19-річного хлопця

Під Києвом міліціонер довів до самогубства 19-річного хлопця

Всі мешканці, які прийшли на похорон, стверджують, що мотоцикл на обійстя лісника хлопець повернув, коли той ще був у відпустці. А в понеділок дільничий приїхав разом з лісником вимагати щиросердного зізнання та обіцяв запроторити Віктора за ґрати на 5 років.

"Він бігав, крутився, каже – я краще повішусь, але до в'язниці не піду", - розповідає місцева жителька.

"Він його у спину бив, у хребет бив, він говорить - я нічого не буду підписувати", - додає мешканець села.

Водночас лісник Павло Мельник не заперечує, що мотоцикл було повернуто ще під час його відпустки, однак закиди односельчан відкидає.

"Це анекдот, люди будуть говорити. Завтра скажуть, що я його повісив, до побачення. Що ви вже придумуєте", - говорить лісник.

У міліції припускають, що небіжчик міг просто зачаїти злість на міліціонера, бо був умовно засуджений за вживання наркотиків і дільничий під примусом не раз доставляв його у відділок. Слідів насильства під час експертизи не виявили.

"Свідки твердять - свідки не твердять. Якби цей факт був, він би був якось зафіксований, якби його хтось бив, він би прийшов до міліції", - прокоментував керівник слідчого управління Бородянського РВ МВСУ Олександр Рамасєв.

"А куди писати, скрізь куплено, ніхто нічого не робить", - говорять місцеві жителі.

Рідні та друзі хлопця кажуть, що постійно потерпають від дільничого. У багатьох з них складна біографія, а міліціонер нібито постійно вимагає гроші за те, що заплющує очі на дрібні справи.

"Я ось написав заяву в прокуратуру, 5 тисяч вимагає вже два роки і ще хлопців купа", - повідомив знайомий небіжчика.

У міліції кажуть: про здирництво з боку міліціонера вперше чують.

"Цей факт, що наводиться, взагалі він буде перевірятися, він у будь-якому випадку перевірятиметься", - зазначив Рамасєв.

Кримінальне провадження відкрили за фактом навмисного вбивства. Родичі загиблого хочуть, щоб його перекваліфікували на доведення до самогубства, адже пояснити причину візиту до хлопця напередодні самогубства - ані міліціонер, ані лісничий так і не змогли.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що у Запоріжжі в центрі міста на акації повісився чоловік.

Журналісти ТСН Валентина Доброта, Сергій Азаренко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація