Під Києвом зухвало застрелили і просто серед лісу розробили тушу вагітної лосихи

Під Києвом зухвало застрелили і просто серед лісу розробили тушу вагітної лосихи

Фото: ТСН

Довести злочин непросто, попри очевидні сліди на свіжому снігу.

У лісі поблизу села Федорівка Вишгородського району на Київщині браконьєри застрелили самку лося. Разом із правоохоронцями по сліду на снігу пішли журналісти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Калюжу крові виявили єгері під час ранкового об’їзду території. Далі за струмочком крові вони виявили місце, де тварина впала. Там браконьєри нашвидкуруч здерли з тварини шкуру і розібрали тушу: нутрощі і хутро кинули на снігу, а м’ясо забрали. Зухвалість браконьєрів охоронці лісу пояснюють надією на сильний снігопад, котрий замете сліди злочину. Однак за слідами єгері вийшли не тільки на село, але й знайшли хату, куди в’їхав візок із дичиною. Однак господарі подвір’я, попри плями крові на снігу перед будинком, свою причетність до браконьєрства заперечують.

На Київщині браконьєри застрелили вагітну самку лося

На Київщині браконьєри застрелили вагітну самку лося

Єгері кажуть, що місцеві часто наводять приїжджих браконьєрів на місця, де можна вполювати тварину. На вулиці тільки і розмов,  що вчора чули постріли, однак встановити звідки – неможливо. На лосів полюють через їхнє дороге м’ясо, бо кілограм філе доходить до 750 гривень, його приймають елітні ресторани, де подають страви з дичини. Застрелена тварина важила під 400 кілограм, близько 200 – це свіжина, яку могли продати.

По слідах видно, що лосиця ходила з маленьким лосеням, а ветеринари встановили, що вона ще й вагітна – носила два ембріони. Вполювати лося нескладно, бо тварина довірлива та зазвичай дуже близько підпускає людину. За що й розплачується смертю – лосей набили вже стільки, що їх занесли до української червоної книги. Тепер за вбивство цієї тварини загрожує штраф у 176 тисяч гривень або тюремне ув’язнення.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич 

Повʼязані теми:

Наступна публікація