Під Раду з протестом прийшли пацієнти, яким необхідно лікування за кордоном

Під Раду з протестом прийшли пацієнти, яким необхідно лікування за кордоном

В країні закінчились гроші на іноземні лікарні.

В Україні закінчилися гроші на лікування хворих за кордоном. Пацієнти і їхні родичі вийшли до парламенту аби депутати ухвалили закон, що дозволяє додаткового виділити 300 мільйонів гривень, щоб оплатити лікування в іноземних клініках, йдеться в ТСН.12.00.

Їхні протести відбуваються на тлі старту політичного сезону, тож навколо чимало охорони, в якийсь момент на намет протестувальників налетіли правоохоронці. Почалась невелика штовханина. Відстояти територію мітингувальникам допомогли народні депутати.

Люди вимагають ухвалити закон, який дозволить збільшити фінансування програми лікування за кордоном – це переважно трансплантація органів. Такі операції коштують десятки тисяч доларів, а деякі і більше сотні. І чекати у таких пацієнтів просто немає часу.

Верховну Раду закликають виділити додаткові кошти для лікування українців за кордоном

Верховну Раду закликають виділити додаткові кошти для лікування українців за кордоном

"Ми будемо стояти тут допоки наше питання не буде вирішено, поки не буде дофінансування державної програми лікування за кордоном", - каже активіст.

Також до парламенту прийшли лікарі, які звільнились з лікарні "Охматдит", вони переконують, що через конфлікт може зупинитися трансплантація кісткового мозку і в Україні. Проте за останньою інформацією з МОЗ в Україну вже погодились приїхати закордонні фахівці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація