На апараті штучного дихання: у МОЗ розповіли про стан жінки з Радомишля, в якої виявили коронавірус

На апараті штучного дихання: у МОЗ розповіли про стан жінки з Радомишля, в якої виявили коронавірус

Фото: УНІАН

Пацієнтка перебуває у стабільному стані.

Мешканку Радомишля, у якої напередодні діагностували коронавірус, підключили до апарату штучного дихання.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

"71-річна жінка з Житомирської області, в якої 12 березня був зафіксований лабораторно підтверджений випадок COVID-19. В ізольованої пацієнтки діагностовано пневмонію, вранці почав падати рівень кисню в крові. Лікарями ухвалено рішення підключити її до апарату штучного дихання", - йдеться у повідомленні.

За даними медиків, нині пацієнтка перебуває у стабільному стані.

"До Радомишля направлено інфекціоніста, анестезіолога, пульмонолога. Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі інфікованої жінки, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. Визначення та робота із контактними особами продовжується", - додали у міністерстві.

Зазначимо, люди похилого віку та люди з хронічними хворобами і слабким імунітетом є найбільш вразливою групою для зараження коронавірусом.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація