Підозрювані у вбивстві Бузини мали політичні амбіції та боролись зі столичними забудовниками

Підозрювані у вбивстві Бузини мали політичні амбіції та боролись зі столичними забудовниками

Медведько балотувався до Київради / Фото: LB.ua

Обидва затриманих стверджують, що на момент вбивства їх не було у Києві.

Підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини знайдено та затримано: про їхнє затримання розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. МВС каже, проти цих осіб отримані прямі докази причетності до вбивства Бузини.

Загалом затримано трьох – Андрія Медведька, Дениса Поліщука та третю ймовірно причетну до організації вбивства особу, ім'я якої не називають. Навколо затриманих одразу здійнявся галас – обоє з названих МВС хлопців були активістами Майдану та добровольцями у АТО. Біля суду, на якому затриманим обирають запобіжний захід, зібрався натовп друзів та побратимів підозрюваних у вбивстві, а до зали прийшли навіть кілька депутатів, які знають хлопців особисто. Обидва хлопці – кияни, у АТО служили разом, ТСН зібрав інформацію про затриманих за підозрою у вбивстві відомого публіциста.

Андрій Медведько

26-річний Андрій Медведько навчався у "Київському політехнічному інституті", працював помічником депутата, балотувався від "Свободи" у Київраду. Як активіст у Києві боровся з незаконними забудовами, а потім добровольцем пішов на Донбас - служив у батальйоні "Київ-2" разом із другим затриманим - Денисом Поліщуком. Але потім Медведько став спецпризначенцем підрозділу МВС "Гарпун". Його колишній керівник характеризує підлеглого позитивно, проте відзначає його радикальні націоналістичні погляди.

"Як співробітника позитивно можна охарактеризувати. Ніяких претензій до нього не було ні по службі, ні по чому. Але він був затятим націоналістом - у його поглядах, в поведінці. У своїй поведінці він не виходив за доступні для людей рамки", - каже про колишнього підлеглого командир батальйону "Київ-2" Денис Зубков.

Друзі Андрія переконують, що на момент убивства Бузини той був в АТО. Так само твердять і його батьки, з якими вдалося зв'язатися ТСН.

Поліщук стверджує, що не був у Києві у день вбивства Бузини / Фото: LB.ua
Денис Поліщук

25-річний Денис підтримував Медведька у багатьох питаннях, зокрема, брав участь у акціях проти незаконних забудов.

У його резюме зазначається, що він має первинну військову освіту, яку здобував у "Київському політехнічному інституті", а також вищу технічну освіту. Працював у будівельних та торгових компаніях, був кандидатом у депутати від партії УНА.

У зоні АТО служив розвідником – керівником взводу. Демобілізувався у березні, але продовжував працювати у зоні АТО волонтером.

Поліщука затримали вдома, за його словами, у квартирі виламали двері та провели обшук. Затриманий скаржиться, що з квартири зник антикваріат.

Денис каже, що у день вбивства Олеся Бузини, його у Києві не було, винуватим себе не визнає.

Знайдено підозрюваних у вбивстві журналіста Бузини

Знайдено підозрюваних у вбивстві журналіста Бузини

Повʼязані теми:

Наступна публікація