Підозрювані в жорстокому вбивстві жінки у Фастові оскаржать рішення про арешт

Підозрювані в жорстокому вбивстві жінки у Фастові оскаржать рішення про арешт

Підозрювані в жорстокому вбивстві жінки у Фастові оскаржать рішення про арешт

Ані мати, ані її син винними себе не вважають.

Сто метрів до лікарні змогла здолати жителька Фастова Лілія Гордєєва при понад 20 ножових пораненнях і шаленій втраті крові. Журналісти розшукали медсестру, котра встигла побачити її ще живою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За 40 років роботи в лікарні жінка вперше зіткнулася з подібним випадком. "Таке звірство – це вперше. Як вона, бідна, добігла? За шию тримала руку, теж буда порізана. Вона вся була в крові. Сказала, що напали ззаду, і вона не знає, хто. Заберіть дитину із садіка – це все, що повторювала. І що я помираю, врятуйте мене", - пригадує медик. Через 30 секунд Лілію забрали в операційну, півгодини медики штучно підтримували їй життя, але шансів урятувати її не було.

Автомийка, через яку жорстоко зарізали багатодітну матір із Фастова, досі працює

Автомийка, через яку жорстоко зарізали багатодітну матір із Фастова, досі працює

Жінці було 42 роки, вона овдовіла та сама виховувала трьох дітей. Найстарший син згадує, що мати – за натурою борець. Із найменшим, 3-річним сином, вона сиділа в декреті й доглядала сліпу матір. Резонансне вбивство підняло чи не весь Фастів. Ті, хто ніколи не знали Лілію, прийшли в суд подивитися на тих, кого слідчі затримали по горячих слідах. Підозрюваних четверо, всі вони кияни, визнають провину лише двоє виконавців – це ймовірний убивця Олексій Єрмолаєв і його син Дмитро. На суді вбивця не зміг пояснити, чому наважився на такий крок – мовляв, не знає і не думав.

За розправу замовники заплатили 12 тисяч доларів, в організації злочину підозрюють бізнесвумен Аллу Домасенко і її сина Івана. На суді вони мовчали, а свої обличчя ховали від журналістів. Усю четвірку заарештували на два місяці без права застави. Мотивом вважають бізнес-конфлікт – Гордєєва та Домасенки були співвласниками однієї автомобільної мийки в селі Путрівка під Києвом. Цей бізнес дістався Лілії в спадок від покійного чоловіка, котрий заснував його навпіл із нині головною підозрюваною в організації вбивства. Колись родини приятелювали і навіть стали кумами, але три роки тому чоловік убитої раптово помер від отруєння невідомою речовиною. Відтоді Лілію не підпускали до мийки, і вона через суди хотіла повернути належну їй частку бізнесу. "Ці люди, котрі вбили мою маму, в них багато грошей. Має бути конфіскація всього майна та довічне. У підозрюваної замовниці є близька родичка в Печерському суді, у зв’язку з цим вони можуть без проблем вийти", - розповів старший син Лілії.

Автомийка надалі працює, поліції там іще не було. Працівники кажуть, що шоковані тим, що сталося, та чекають на закриття об’єкту. Про існування конфлікту за права власності вони знали, але ніяких оцінок цій ситуації не дають. Кажуть, що зараз ними керують звичайні адміністратори, а самі робітники чекають, як далі розгортатимуться події. Підозрювані в замовленні вбивства вже подають апеляцію на арешт, а родина вбитої Гордєєвої просить поліцію, щоби їм надали охорону – бояться, що ця смерть може бути не останньою в боротьбі за мийку. 

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація