Підозрюваним у зґвалтуванні у Кагарлику поліцейським оберуть запобіжний захід у Києві

Підозрюваним у зґвалтуванні у Кагарлику поліцейським оберуть запобіжний захід у Києві

Раніше їм вже вручили підозри.

Сьогодні, 26 травня, Голосіївський районний суд Києва має обрати запобіжні заходи двом поліцейським з Кагарлика, яких підозрюють у катуваннях та зґвалтуванні дівчини.

Попередньо засідання призначене на 14 годину, чи пустять журналістів всередину – наразі невідомо, адже у зв’язку з карантинними заходами у залах суду введено обмеження на кількість присутніх під час процесу.

Раніше стало відомо, що двом поліцейським – Миколі Кузіву та Сергію Сулимі – вручили підозри. Оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 ККУ). Начальник одного з секторів Кагарлицького ВП підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством  (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 ККУ). Обвинувачення вимагатиме запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Копам із Кагарлика вже сьогодні можуть обрати запобіжний захід

Копам із Кагарлика вже сьогодні можуть обрати запобіжний захід

Нагадаємо, 24 травня до місцевої лікарні звернулася дівчина 1994 року народження із повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. 

У Державному бюро розслідувань 25 травня повідомили, що оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували дівчину. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик дівчину як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носа. 26 травня двом поліцейським, які підозрюються у побитті та зґвалтуванні дівчини у Кагарлику, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація