Підозрюваний у вбивстві Окуєвої обманом отримав українське громадянство - поліція

Підозрюваний у вбивстві Окуєвої обманом отримав українське громадянство - поліція

Фото: Національна поліція України

Чоловіка затримали та забрали український паспорт.

Підозрюваний у справах про замовні вбивства директора ДП "Капарол Україна", директора управління реклами КП "Київський метрополітен" та ветеранки АТО Аміни Окуєвої незаконно отримав громадянство України.

Про це 1 лютого повідомляють у Національній поліції України.

Чоловік мав паспорт громадянина України, а в подальшому отримав паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Оперативники поліції Київщини детально дослідили процедуру отримання громадянства.

Поліцейські встановили, що чоловік отримав паспорт на підставі довідки "про реєстрацію особи громадянином України", виданої у березні 2014 року УДМС України в Луганській області. Населений пункт менше ніж через місяць був захоплений бойовиками так званої "ЛНР". Вказана довідка не відповідає нормам чинного законодавства та має ознаки підробки".

"Відтак слідчим управлінням поліції Київщини розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі за клопотанням слідчого Державна міграційна служба України визнала недійсними паспорти громадянина України затриманого", - йдетсья в повідомленні.

Нагадаємо, вбивство Аміни Окуєвої сталося 30 жовтня 2017 року в селищі Глеваха під Києвом. Невідомі здійснили постріли по автомобілю з кущів. Аміна Окуєва від отриманих поранень померла. Її чоловік Адам Осмаєв був поранений - він вижив. Прокуратура взяла справу під особливий контроль.

Раніше на Окуєву та Осмаєва був вчинений замах на вбивство. Стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі. Осмаєва раніше підозрювали в підготовці вбивства президента Росії Володимира Путіна.

Імовірний кілер учасниці АТО Аміни Окуєвої – член злочинного угруповання та вихідець з Дагестану. Про це розповів голова управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов. За словами правоохоронця, поки тривають певні слідчі дії, які дадуть відповідь, чи брала ця особа участь лише в передаванні зброї, чи безпосередньо стріляла. Нєбитов переконує, що в поліції достатньо доказів, однак відмовився розповідати деталі, аби не зашкодити слідству.

Суд у Києві обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої

Суд у Києві обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої

Повʼязані теми:

Наступна публікація