Підозрюваний в організації вбивства Бабченка назвав себе "агентом СБУ"

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка назвав себе "агентом СБУ"

Фото: УНІАН

Герман стверджує, що знав про співпрацю Цимбалюка із спецслужбами.

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман назвав себе агентом Служби безпеки України. За його словами, він вже півроку співпрацює з контррозвідкою.

Про це Герман сказав, виступаючи у Шевченківському районному суді Києва, де йому обирають запобіжний захід, передає Громадське.

За словами підозрюваного, він знав про те, що "кілер"  Олексій Цимбалюк співпрацює із СБУ.

"Цимбалюк був обраний контррозвідкою, оскільки він відомий ще з АТО. Тому ми знали про інсценування, і що Цимбалюк побіжить [до СБУ]. Але для того, щоби отримати інформацію, ми передали росіянам список з 30 цілей. В СБУ багато людей, які спілкуються з Росією", — заявив підозрюваний.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах  на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман - виконавчий директор українсько-німецького підпиємтсва "Шмайсер", що виготовляє зброю.

Шевченківський суд обиратиме запобіжний захід підозрюваному у замовленні вбивства Бабченка

Шевченківський суд обиратиме запобіжний захід підозрюваному у замовленні вбивства Бабченка

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація