Підпал будинку Гонтаревої: поліція розповіла деталі та відкрила кримінальне провадження

Підпал будинку Гонтаревої: поліція розповіла деталі та відкрила кримінальне провадження

Фото: МВС

До вересня будинок охороняли шестеро людей, а на момент пожежі працював лише один охоронець.

За фактом підпалу будинку ексочільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої у Гореничах під Києвом, який вигорів ущент, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

"Сьогодні (17 вересня - прим.ред.) вночі до поліції Київщини надійшло повідомлення про пожежу в будинку. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце пригоди, встановила, що вночі охоронець почув сторонній шум і, коли вийшов на подвір’я, побачив загоряння покрівлі будинку", - розповіли правоохоронці.

За даними поліції, під час перегляду записів із камер відеоспостереження виявлено, що близько 03:00 години невідома особа, яка нині підозрюється у вчинені підпалу, перелазила через паркан домоволодіння.

Як зазначається, від травня будинок використовувався як дачний, до вересня цього року територія домоволодіння перебувала під охороною шести працівників, а на момент виникнення пожежі на місці перебував лише один охоронець.

Наразі поліція з’ясовує усі обставини загоряння. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Тривають слідчі дії. Особа, яка підпалила будинок, розшукується.

У Гореничах спалили будинок колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої

У Гореничах спалили будинок колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої

Нагадаємо, вночі проти 17 вересня було підпалено будинок Гонтаревої під Києвом. Як повідомила ексглава НБУ, у її помешкання кинули пляшки із запальною сумішшю. Будинок згорів вщент.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація