Підпалити дім Закарпатського союзу угорців в Ужгороді намагались польські праворадикали - Москаль

Підпалити дім Закарпатського союзу угорців в Ужгороді намагались польські праворадикали - Москаль

Підпалити дім Закарпатського союзу угорців в Ужгороді намагались польські праворадикали - Москаль

Фото: 0312.ua

Члени цієї організації також брали участь у бойових діях на боці бойовиків "ЛДНР".

Офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" у ніч проти 4 лютого намагалися підпалити громадяни Польщі, члени праворадикальної організації "Фаланга".

Про це на своєму офіційному сайті заявив очільник Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Особи встановлені правоохоронними органами. Це Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., мешканець м. Краків та Томаш Рафал Шімков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak) 24.01.1993 р.н., мешканець м. Бидгощ. Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", - наголосив він.

До того ж Москаль оприлюднив фото паліїв, які були знайдені на їхніх сторінках у соцмережі Facebook.

Томаш Рафал Шімков’як / Фото: Офіційний сайт Геннадія Москаля

"Встановлено, як іноземці приїхали на Закарпаття (через ПП "Ужгород" на словацько-українському кордоні), де поселилися (хостел на вул. Толстого в Ужгороді), якими телефонами користувалися для координації дій", - зазначив очільник ОДА.

Адріан Марглевскі

За словами Москаля, іноземці здійснили дві спроби підпалу.

"Перша – о 1.00 ночі 4 лютого з фото- та відеофіксацією для звіту. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, о 4.08 вони здійснили ще одну спробу підпалу, купивши перед тим на одній із АЗС бензин у пластиковій тарі. Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України через ПП "Ужгород" на українсько-словацькому кордоні. У нас є прізвища паліїв, роки народження, номери паспортів та інші персональні дані", - додав він, запевнивши, що обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук.

Нагадаємо, раніше СБУ зірвала чергову російську провокацію, направлену на розпалювання міжнаціональної ворожнечі у Закарпатській області

Повʼязані теми:

Наступна публікація