Підпільна свиноферма: на Буковині селянина звинуватили в таємній діяльності

Підпільна свиноферма: на Буковині селянина звинуватили в таємній діяльності

Фото: Reuters

Людей обурюють наслідки існування ферми.

На Буковині місцевий чоловік організував підпільну свиноферму просто посеред містечка Вашківці за кілька метрів від житлових будинків. Його сусіди родина Савчуків вже котрий рік потерпає від смороду та переживає, що так звана ферма ще й забруднює місцеву річку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Колись ми тут могли посидіти на природі, діти постійно гралися. Зараз це просто неможливо", - констатує Мар’яна Савчук. Місцеві жителі нарікають, що за парканом постійно рохкають свині, а сморід навколо стоїть нестерпний. "Ґрунти усі забруднені. Він оплачував штраф, і далі не припиняє. П’ять метрів від річки – як це можна так займатись цим? Тут же вода", - дивується Ілля Савчук.

На Буковині чоловік організував підпільну свиноферму посеред містечка

На Буковині чоловік організував підпільну свиноферму посеред містечка

Селяни бідкаються, що на власника не діють ні скарги, ні вмовляння. "Я кажу: Мишко, розведи там, де ти живеш. Ти ж не живеш тут, чого нам привіз? У мене дитина - інвалід другої групи, постійно дома, він вимушений цим дихати", - пояснив мешканець Вашківців Юрій Оначук.

Спроби встановити контакт із власником свиней для журналістів закінчилися марно. "Я не маю бажання спілкуватися. До побачення", - відповів фермер, який мешкає в іншому кінці міста у чистому та охайному будинку. Побачивши знімальну групу, він сідає в машину та їде – зі значним перевищенням швидкості його автівка зникає за поворотом.

Тим часом у Держпродспоживслужбі кажуть, що торік виїжджали у Вашківці, але порушеннь не знайшли. "Там було десять свиней. Він має право утримувати 15 свиней при тих дистанціях. Це індивідуальне селянське господарство", - пояснив начальник районного управління Дерпродспоживслужби у Чернівецькій області Іван Стратійчук. На пропозицію разом порахувати тварин на відео чиновник не погоджується. Сусіди ж уже заручилися підтримкою мерії та готові йти до суду.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Наступна публікація