Підривника гранати в клубі Сум взяли під варту без права внесення застави

Підривника гранати в клубі Сум взяли під варту без права внесення застави

Фото: Фото Оксани Солодовник/ТСН

Йому загрожує довічне ув’язнення.

У Зарічному райсуді справу підривника гранати у нічному клубі м. Суми розглядали за посилених заходів безпеки. Підозрюваного охороняли одразу десятеро поліціянтів, йдеться в ТСН.16.45.

28-річний чоловік, який жбурнув гранату під ноги відвідувачам нічного клубу, сидить за склом. За увесь час промовив лише два слова – так і ні - відповідав на запитання судді. Відомо, що від початку затримання підозрюваний відмовляється не лише від свідчень, а й від експертиз на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння. Його захищає безоплатний адвокат, з яким він теж небагатослівний.

Чоловіку оголосили підозру одразу за 4 статтями, і як стало відомо вже на суді, йому загрожує довічне ув’язнення. Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Захист просив домашнього арешту, бо мовляв підозрюваний нещодавно переніс операцію. Утім, це суддю не переконало

 «Застосувати до Васильця Сергія 23.08.1990 року народження запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», - читає рішення суддя.

«Прокуратура повністю задоволена рішенням суду, оскільки клопотання слідчого задоволене в повному обсязі. Найважчий злочин – це замах на вбивство при обтяжувальних обставинах, там покарання від 15 років і до довічного ув’язнення», - кажуть у прокуратурі.

Щодо клубу, де стався вибух, міський голова обіцяв скасувати роботу закладу уночі, але це питання на засіданні виконкому, взагалі зняли з розгляду. Бо не змогли дійти згоди. На чиновників не вплинули ані скарги місцевих жителів, ані статистика, за якою  нічний клуб “Луна” лишається найбільш криміногенним закладом міста. Тож він і надалі працюватиме у звичному режимі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація