Підтримати найкращі стартапи – стимулювати малий та середній бізнес Новини компаній

Підтримати найкращі  стартапи – стимулювати малий та середній бізнес

Фото: Магазин "Епіцентр"

Тисячі підприємців зараз прагнуть розвивати власну справу, але гостро потребують інвестицій. Саме великий бізнес може допомогти малим та середнім підприємствам та готовий інвестувати в тих, хто потребує фінансування

Соціально-відповідальні компанії світу в період пандемії вирішили підтримати малий та середній бізнес у своїх країнах. В Україні компанія "Епіцентр" розпочала реалізацію проєкту підтримки українських підприємців і в  рамках акції "Мільйони добрих справ" надасть у якості грантів до 10 млн гривень двадцяти українським підприємцям та тим, хто тільки розпочинає власну справу.

Щоб отримати шанс на кошти для власної справи, покупці мережі "Епіцентр" мають заповнити грантову заявку, у якій опишуть свою бізнес-ідею, план її реалізації та додадуть кошторис в межах грантової суми. З-поміж усіх заявок буде обрано 40, які потраплять у півфінал. Переможців визначить експертне журі на основі відеопрезентацій півфіналістів та захисту бізнес-проєктів. Таким чином, кожен із 20 переможців отримає до 500 тис. гривень на розвиток власної справи.

"Україні потрібні нові робочі місця, нові підприємства, щоб оживити економіку і дати можливість людям працювати у своїй країні. Тому маємо почати серйозну боротьбу з безробіттям. Стимулювання розвитку малого та середнього підприємництва – одне із надважливих завдань держави, великого бізнесу та суспільства загалом", - зазначив Олександр Герега, народний депутат України, засновник компанії "Епіцентр".

Світові та європейські компанії також допомагають малому та середньому бізнесу виходити з коронакризи. Фонд допомоги малому бізнесу компанії Amazon виділив грошові гранти суб'єктам малого бізнесу. Засновник Facebook Марк Цукерберг, щоб допомогти малим компаніям та дрібним підприємцям в цей непростий час, запропонував фінансову допомогу у вигляді грантів та купонів на рекламу. Понад 4000 малих підприємств подали заявки на участь в конкурсі на отримання  гранту для малого бізнесу від  логістичної компанії  FedEx.

Епіцентр вже багато років підтримує та співпрацює з  вітчизняними виробниками. За останні п’ять років частка українських компаній в мережі збільшилась з 75 % до 89 %. Навіть невеликі підприємства, виробничих потужностей яких недостатньо для забезпечення всіх 60 торговельних центрів мережі, мають можливість співпрацювати з Епіцентром. Є чимало прикладів, коли за декілька років локальні виробники з ФОПів виросли в потужні підприємства всеукраїнського масштабу. Співпрацюючи з Епіцентром, компанії вчаться налагоджувати бізнес-процеси: логістику, сертифікацію, документообіг, промоцію тощо. А перехід на прямі контракти без посередників забезпечує ефективне функціонування у ланцюжку постачань та можливість запропонувати кращу ціну для кінцевого споживача.  Новий проект "Мільйони добрих справ" дасть можливість переможцям започаткувати чи продовжити власну справу і, можливо, стати партнером чи постачальником мережі "Епіцентр". 

Наступна публікація