"Підтримуємо президента України". Епіфаній розповів про стосунки з Зеленським

"Підтримуємо президента України". Епіфаній розповів про стосунки з Зеленським

Фото: УНІАН

На думку митрополита, Зеленський повинен віднайти "формулу чи рецепт" для закінчення війни на Донбасі.

Митрополит Епіфаній підтримує президента України Володимира Зеленського, який прагне, щоб в Україні запанував "справедливий мир".

Про це він заявив в інтерв’ю ТСН.ua.

"Ми мали декілька зустрічей. Перша зустріч була після обрання, але до інавгурації. Він завітав до мене. Ми мали таке перше, ознайомче спілкування з ним", - розповів митрополит.

За словами Епіфанія, у нього склалось позитивне враження про Зеленського, який, на його думку, мав бажання щось зробити корисне для розбудови української держави загалом.

"А нещодавня зустріч – вона була в рамках зустрічі президента із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. І ми висловили підтримку президенту в цей нелегкий, я б сказав випробувальний, час. Бо справді на ньому лежить велика відповідальність. Всі ми прагнемо, щоб в Україні запанував справедливий мир. І тому зараз ця відповідальність лежить на українській державі та особисто на президентові", - додав він.

Епіфаній підбив підсумки діяльності першого року ПЦУ

Епіфаній підбив підсумки діяльності першого року ПЦУ

Епіфаній вважає, що Зеленський повинен віднайти "певну формулу чи певний рецепт" для того, щоб "страшна неоголошена війна Росії" на теренах східної України завершилася.

"Насамперед, є прагнення, щоб це було вирішено якимось дипломатичним шляхом. І він намагається це знайти. Ми говорили про те, що ми як Церква молимось. Тому що наш священний обов’язок найперший – молитися. Ми молимося, але і також робимо все для того, щоб в Україні запанував справедливий мир. Бо ми не прагнемо будь-якого миру. Бо мир у неволі – це також мир. Всі Церкви були солідарні в тому, що ми підтримуємо президента України, який прагне, щоб в Україні запанував мир. Ми молимося. І побажали йому успіху в тих переговорах, які зараз відбуваються", - резюмував митрополит.

Нагадаємо, 8 листопада, другий у диптиху православних церков світу Александрійський патріархат слідом за Константинопольською та Елладською церквою визнав Православну церкву України. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній уже подякував за це та привітав з історичним рішенням.

Триває і перехід парафій з Московського патріархату до ПЦУ. На нашій мапі публікуються парафії, які до 15 грудня 2018 року були у юрисдикції УПЦ МП. Якщо у вашому населеному пункті було ухвалено рішення про перехід до управління Православної Церкви України - повідомляйте на пошту feedback@1plus1.tv або у соціальних мережах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація