Пікет прокуратури в Бердичеві: люди вийшли протестувати через тривалість слідства про вбивство

Пікет прокуратури в Бердичеві: люди вийшли протестувати через тривалість слідства про вбивство

Жителів міста не влаштовує, що обвинувачення не може зібрати докази.

Родичі вбитої торік 29-річної Юлії Козак пікетували прокуратуру в Бердичеві на Житомирщині. Їх підтримали небайдужі, тож акція виявилася велелюдною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Справедливості хочемо, щоб усі були покарані", - каже сестра вбитої Олена Коломієць.

Убивство Юлії Козак у Бердичеві: родичі бояться, що зловмисники вийдуть на волю

Убивство Юлії Козак у Бердичеві: родичі бояться, що зловмисники вийдуть на волю

29-річну жінку знайшли вбитою у власній оселі. Під підозру одразу потрапили її чоловік та його сестра. Обоє запевняли: Юлії стало зле, вони нібито намагалися її реанімувати, але експерти встановили, що жінку задушили. Мотив визначили швидко: гроші. Їх Юлії постійно пересилав дідусь, який живе за кордоном. У день вбивства в жінки було 4 тисячі гривень. "Вони почали шукати ці кошти, в результаті чого зав’язався конфлікт, і вони її вбили", - пояснив керівник місцевої прокуратури Вадим Кожухар.

Єдиним свідком вбивства був 7-річний син загиблої – він вказав, що маму вбили татусь та тітка. Чоловіка вбитої жінки одразу затримали, нині він у СІЗО, а його сестру посадили під домашній арешт. Провадження порушили за двома статтями: навмисне вбивство та вимагання. Справу передали до суду, і на цьому вона забуксувала – виявилося, що доказів замало. "Чого було не зробити слідчий експеремент одразу, чого їх не закрити було по кімнатах", - дивується мама вбитої Ірина Білецька.

Кожухар пояснював присутнім тонкощі процесу, однак розмова швидко перетворилася на перепалку. "Аналогічних  справ, де бездіяльність прокуратури, це непоодиночний випадок – у нас зараз таких чотири", - розповів громадський діяч Сергій Ткачук. Чоловіку вбитої загрожує довічне ув’язнення, його спільниці – 15 років за ґратами. Але це в тому разі, якщо їхню провину доведуть, якщо ні – обох можуть виправдати. Саме цього і побоюються родичі вбитої жінки, котрі підозрюють: справу сторона обвинувачення навмисне затягує.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація