Пілоти пообіцяли покатати на "Мрії" 7-річного хлопчика, який відстояв гідність "Антонова" перед британською енциклопедією

Пілоти пообіцяли покатати на "Мрії" 7-річного хлопчика, який відстояв гідність "Антонова" перед британською енциклопедією

Фото: ТСН

На авіапідприємстві вражені вчинком дитини та пообіцяли йому неповторну екскурсію.

7-річний українець довів всесвітньо відомому видавництву, що найбільший у світі літак "Мрія" саме український, а не російський, і вразив цим бувалого пілота – командира літака Дмитра Антонова. Той зізнався, що щиро радіє підтримці патріотів по всьому світі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Захар Лісковий розповів журналістам, що кричущий факт виявив у книжці, котру взяв із собою в подорож. По поверненні додому разом із батьком він зняв відео, успіх котрого приголомшив родину. "Ніхто не очікував, що цей ролик, він став вірусним", - каже мама Захара Саша Кордіяка. Татові хлопчика Сергію Лісковому довелося змінювати на його сторінці пароль, бо разом з сотнями тисяч вдячних українців по всьому світу там негайно з’явилися й недоброзичливі гості. Видавництво ж відреагувало вже наступної доби та пообіцяло виправити помилку.

Командир екіпажу "Мрії" радіє тому, що українські патріоти у світі не перевелися, проте зізнається, що випадки, коли літак-гігант вважають російським, не такі вже рідкісні. Захистом 7-річного хлопчика в "Антонові" вражені, тож Дмитро Антонов зателефонував Захарові за океан. "Я буду дивитися твої блоги. І сподіваюся, коли я буду в США на цьому літаку "Мрія" чи на меншому, Ан-124 "Руслан", ми зустрінемось з тобою. І як підростеш трохи, то і покатаємо обов’язково", - пообіцяв пілот. Дитина сприйняла ці слова із захватом. Тим часом на "Антонові" готують новий політ "Мрії", однак маршрут завчасно не розголошують. Відомо лише, що він станеться через місяць або півтора.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Завдяки школяру з Вашингтона британське видавництво визнало літак "Мрія" українським

Завдяки школяру з Вашингтона британське видавництво визнало літак "Мрія" українським

Повʼязані теми:

Наступна публікація