Пішла з життя видатна керівниця балету Національної опери

Пішла з життя видатна керівниця балету Національної опери

Фото: УНІАН

Аніко Рехвіашвілі поставила, зокрема, балет “Віденського вальсу”.

У суботу, 16 листопада, пішла з життя художня керівниця Національного академічного театру опери та балету України ім. Тараса Шевченка, відома балетмейстерка Аніко Рехвіашвілі. Їй було 55 років.

Про це повідомили у пресслужбі театру.

Достеменно невідомо, що стало причиною її смерті, однак колеги балетмейстерки зазначають, що вона хворіла. 

"Вона була великою творчою особистістю з власним баченням і розумінням сутності хореографічного мистецтва, віддавала горіння свого серця і велике натхнення балету, який був альфою і омегою її творчого життя. Вона залишила яскравий слід не тільки в історії Національної опери України, а й у світовому хореографічному мистецтві ", - відзначили в Національній опері.

Балетмейстерка все життя присвятила балету. Вона є автором хореографічних постановок для драматичних театрів, кіно і різних шоу. А за час своєї роботи в Національній опері України реалізувала численні хореографічні постановки для спектаклів, зокрема, "Віденський вальс", "Наталка Полтавка", "Дама з камеліями", "Юрій Цезар".

Рехвіашвілі була лауреаткою Міжнародного конкурсу ім. Сержа Лифаря (1996 р., третя премія у номінації хореографія), а також лауреаткою 25-ї ювілейної премії "Київська пектораль" у номінації "Краще пластичне вирішення вистави" (балет "Снігова королева").

Нагадаємо, наприкінці вересня в одній з московських клінік помер російський режисер і художній керівник театру "Ленком" Марк Захаров. Він зняв чимало фільмів, які здобули широку популярність та любов серед глядачів. Зокрема, найвідоміші з його фільмів - "12 стільців", "Звичайне диво", "Той самий Мюнхгаузен", "Вбити дракона".

Повʼязані теми:

Наступна публікація