Після бійки ветеранів АТО й "тітушок" у Дніпрі візьмуться за рослідування дій поліції

Після бійки ветеранів АТО й "тітушок" у Дніпрі візьмуться за рослідування дій поліції

Володимир Мазур / Фото: ТСН

Проукраїнські активісти стверджують, що поліція допомагала молодикам бити їх.

Дії поліції у Дніпрі під час масових заходів 9 травня стануть предметом службового розслідування, заявив керівник головного управління обласної поліції Андрій Бідило.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

У розслідуванні з'ясовуватимуть, чи гідно поводилися правоохоронці та чи правильно застосовували спецзасоби.

9 травня в Дніпрі сталася бійка між молодиками спортивної статури та ветеранами АТО: усе це відбувалося на очах у поліції. Конфлікт через заборонену символіку виник спочатку з соціалістами і загострився після того, як колоною рушили представники "Опозиційного блоку". Невідомі розпилили сльозогінний газ. А потім у бійку вступив супровід народного депутата Олександра Вілкула - у всіх були однакові помаранчеві наклейки на одязі.

Як наслідок, було затримано 15 людей, 14 - травмовані. Поліція вилучила чотири ножі, кілька пістолетів, газових балончиків та каністру з хімічною сумішшю. У Мережі також було оприлюднене відео із жорсткого затримання українських активістів поліцією.

Володимир Мазур, постраждалий учасник АТО, розповів, що працівники поліції почали тиснути на активістів. З-за них вискочила група молодиків, яка почала бити разом з поліцією. 

Дії поліції у Дніпрі 9 травня стануть предметом службового розслідування

Дії поліції у Дніпрі 9 травня стануть предметом службового розслідування

Повʼязані теми:

Наступна публікація