Після ДТП сина Кулеби ввели у штучну кому, реабілітація омбудсмена може тривати понад рік – лікар

Після ДТП сина Кулеби ввели у штучну кому, реабілітація омбудсмена може тривати понад рік – лікар

Фото: УНІАН

Поки що незрозуміло, які наслідки матимуть травми для сина Тимофія.

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба у важкому стані, його старший син Тимофій також - він перебуває у медикаментозній комі.

Про це заявив головний лікар лікарні "Феофанія" Ігор Семенів під час брифінгу.

"Син (старший син Тимофій – ред.) – у важкому стані… він в інтенсивній неврології, в нейрореанімації. Стан залишається важким. Йому проводять певні медикаментозні заходи, щоб зменшити больовий синдром, який є при такій важкій травмі, щоб запобігти виникненню певних ускладнень з боку головного мозку, це найважливіше і найскладніше, що на сьогодні є", - сказав він.

Також за словами головного лікаря, у сина травми грудної клітки, черевної порожнини, "але там все більш-менш стабільно".

Також Семенів повідомив, що "на сьогодні не планується хірургічне втручання, але така потреба може виникнути в будь-який момент".

"Ми не можемо судити про його свідомість, тому що ми йому даємо певні медикаментозні препарати…ми в першу чергу повинні знеболити і зробити ті заходи, які не дадуть розвитку певних ускладнень…він перебуває в медикаментозній комі, яка необхідна в цій ситуації", - додав він.

Разом з цим головний лікар прокоментував подальші наслідки травм. Він вважає, що в Миколи Кулеби серйозних порушень не передбачається, щодо його сина поки що зарано робити висновки.

Семенів уточнив, що реабілітація після таких складних політравм "може тривати і рік, і півтора року", а також залежить від індивідуальних особливостей організму.

Нагадаємо, 24 листопада вдень у селищі Чабани Києво-Святошинського району Київської області уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба потрапив у ДТП. Разом із Кулебою в салоні авто були старший син Тимофій і молодший син Єлісей. 

На відео з місця події видно, як машина Кулеби виїжджає на перехрестя на червоне світло. Неправильно обравши смугу руху, він перешикувався так, що опинився поза зоною видимості світлофора, а згодом поїхав після руху автомобіля праворуч від нього. За попередніми даними, у його автомобілі також були відсутні автокрісла.

Стан Миколи Кулеби залишається тяжким, старший син - у штучній комі

Стан Миколи Кулеби залишається тяжким, старший син - у штучній комі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація