Після інспекції Ольги Фреймут в місті Хуст вирішили відремонтувати пологовий будинок

Після інспекції Ольги Фреймут в місті Хуст вирішили відремонтувати пологовий будинок

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Стан місцевого пологового будинку вразив Фреймут.

У вівторок відбулася прем'єра проекту "Новий інспектор Фреймут. Міста" на "1+1", в якому Ольга Фреймут перевіряє міста України за п'ятьма критеріями.

У першому випуску програми телеведуча разом з командою проінспектувала місто Хуст, яке претендує на звання одного з семи чудес України, і виявила низку проблем.

Зокрема, Ольгу Фреймут вразив стан місцевого пологового будинку, де використані голки не утилізуються, а просто викидаються на смітник і становлять загрозу для оточення. Крім того, вода подається по годинах, а санітарний стан приміщень залишає бажати кращого.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Варто зазначити, що після приїзду телеведучої на стан пологового будинку звернули увагу обласні чиновники і пообіцяли знайти гроші для ремонту, який тут не проводився 38 років. Як повідомляють місцеві ЗМІ, на реконструкцію водопровідно-каналізаційної системи обіцяють виділити 150 тисяч гривень і ще 22 мільйони - на те, щоб ввести в експлуатацію новий корпус, який простоює вже не один рік.

Крім того, нещодавно в Хусті встановили шість лавиць у гімназії-інтернаті, які Ольга Фреймут подарувала місту від компанії "Нова Будова" і ЖК "Щасливий".

Нагадаємо, в проекті Ольга Фреймут з командою експертів і таємних агентів інспектує кожне місто за п'ятьма критеріями, за кожним із яких місто може отримати максимум 2 бали. В кінці сезону програми буде складено рейтинг, а телеглядачі дізнаються, яке місто України стане найкомфортнішим за версією проекту "Новий інспектор Фреймут. Міста".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Хуст отримав 5 балів, по 2 з яких - у сфері освіти і харчування, 1 - за безпеку, а ось еліта міста і медицина не принесли місту жодного балу. Хустська гімназія-інтернат отримала звання "Гордість міста", а пологовий будинок став його "Ганьбою".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Цікаво, що за даними незалежного аналітичного центру, запланована в міському бюджеті заробітна плата мера і чиновників Хуста значно вища від інших міст регіону:

"Котрий рік поспіль за розміром заробітної плати Хуст поступається не тільки решті міст Закарпаття, а й більшості сільських районів. У першому півріччі 2016 наймані працівники у місті заробляли в середньому 3500 грн (до оподаткування), а це на 10% менше, ніж в середньому по регіону. А ось міський голова і керівництво міської ради у минулому році мали занадто "комфортну" для такого містечка зарплату - від 12,5 до 15 тис. грн на місяць. Такими зарплатами може похвалитися мало хто з державних службовців, навіть рангу міністра", - говорить Юрій Мироненко, член Правління Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Нові випуски проекту "Новий інспектор Фреймут. Міста "дивіться щовівторка о 22.00 на "1+1".

Повʼязані теми:

Наступна публікація