Після перемоги в Гаазі у МЗС закликали усі постраждалі від анексії Криму компанії судитись з РФ

Після перемоги в Гаазі у МЗС закликали усі постраждалі від анексії Криму компанії судитись з РФ

Фото: УНІАН

Заступниця міністра вважає, що "сховатися у кущах" у Росії не вийде.

У МЗС заявили, що після позитивного рішення Гааги щодо Криму тягар агресії буде ставати для Росії все важчим, бо стає все більше компаній, що готують аналогічні позови.

Про це заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль написала у Facebook.

"Заохочую усі компанії, які втратили майно в Криму активно боротися за компенсацію втрат", - написала Зеркаль.

Заступниця міністра також сказала, що Росія стає дедалі боягузливішою, оскільки розуміє що відповідальності не уникнути. Зараз РФ "ховається в кущах" та продовжує ігнорувати усі інвестиційні процеси проти неї. Проте, на думку Зеркаль, ще довго так робити у неї не вийде.

За словами заступниці міністра, рішення Гааги означає, що Крим був і лишається українським, хоч і окупований Росією. Вона додала, що кожне рішення у справах про неправомірні дій РФ на території України наближає до того, що окупація отримає свою правову оцінку. Зеркаль відзначила, що дискусія про це в світових академічних колах стає дедалі активнішою, а позиція міжнародних організацій чіткішою.

"Це лише перша перемога", - зазначила вона і нагадала, що у процесі перебуває ціла низка справ українських компаній, у тому числі Нафтогазу, Ощадбанку, Укрнафти і Приватбанку. Наразі динаміка розгляду цих справ набирає оберту, цього місяця відбуваються слухання у справі Нафтогазу і очікується ухвалення рішення у справі Ощадбанку.

Перше рішення про компенсацію за майно втрачене внаслідок окупації Криму. І перша перемога на цій ділянці юридичного...

Опубліковано Lana Zerkal 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі постановив, що Росія має сплатити компенсацію низці українських інвесторів за анексію Криму. У цій справі йдеться про суму 159 млн доларів.

Суд в Гаазі постановив, що Росія має відшкодувати збитки українським інвесторам за анексію Криму

Суд в Гаазі постановив, що Росія має відшкодувати збитки українським інвесторам за анексію Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація