Після різкого потепління до України повернуться морози з дощами та мокрим снігом

Після різкого потепління до України повернуться морози з дощами та мокрим снігом

Фото: УНІАН

Зниження температури відбудеться вже 25 лютого.

Після сьогоднішнього потепління в Україні знову буде холодно. Стовпчики термометрів різко впадуть уже завтра, 25 лютого. Вдень у суботу та неділю буде до 2-7 градусів тепла, а в північних та центральних регіонах – не вище 1-3 градусів тепла.

Такі дані наводить Український гідрометцентр.

"Готуйтеся до похолодання. Знову. Після сьогоднішнього суттєвого потепління завтра-післязавтра в Україну вторгнеться холодне повітря з Півночі. Температура повітря найближчої ночі ще буде так-сяк, 0-5 градусів тепла, лише на Заході до 2 градусів морозу. А ось у ніч проти неділі практично скрізь 1-6 градусів морозу", - уточнює синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Субота буде з дощами та мокрим снігом.

"Завтра вкрай несприятлива погода чекає Південь та Схід України. В Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Дніпрі, Донецьку, Луганську, Харкові, Полтаві та у їхніх навколишніх районах пройде дощ, можливий мокрий сніг (залежно від коливань температури повітря). І опади у цих місцевостях можуть бути навіть сильними. На Заході, скоріше, невеликий мокрий сніг. А на решті території або хмарно, або невеликі опади, які чергуватимуться із проясненнями", - уточнила Наталія Діденко.

У неділю опади будуть на Заході та Сході - на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Харківщині та Луганщині.

"У Києві також весна трохи комизиться. Вихідними у столиці відчутно похолодає, найближчої ночі до 1-3 градусів тепла, наступної - до 1-3 градусів морозу. Завтра в Києві вдень 2-4 градуси тепла, у неділю 3-5 тепла. Буде задувати вітер. Щоб якісь серйозні опади - навряд. Нам і нового холоду вистачить, щоб знову почати лаяти погоду", - зазначає синоптик.

Тож головні синоптичні акценти для вихідних – загальне істотне похолодання та сильні суботні опади на Півдні та Сході України.

"Тому не треба зашвирювати колготки 100 ден чи тонкі улюблені кальсони у далеку шухляду, товсті шапки та шалики в три оберти також будуть те, що треба для цих вихідних. І, між іншим, така різка зміна тепла на холод може викликати спазми, мігрені та інші малоприємні речі для здоров'я. Не лякайтеся, а просто краще підготуйтеся", - радить Наталія Діденко.

Нагадаємо, нині також тривають магнітні бурі. Як уникнути головного болю – читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Прогноз погоди в Україні на 25 лютого 2017 року / Фото: Укргідрометцентр

Прогноз погоди в Україні на 26 лютого 2017 року / Фото: Укргідрометцентр

Повʼязані теми:

Наступна публікація