Після спалаху на Сонці до Землі мчить кількаденна магнітна буря

Після спалаху на Сонці до Землі мчить кількаденна магнітна буря

Медики вже дали поради, як її пережити.

Вранці 18 січня на Сонці стався потужний спалах, котрий уже 19 січня почне позначатися на жителях Землі магнітними бурями. Наслідки процесів на поверхні світила спостерігатимуться протягом кількох днів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Доктор фізико-математичних наук Всеволод Лозицький твердить, що такі спалахи руйнують спокійний режим життя людини, створюючи дискомфорт і навіть призводячи до суспільних потрясінь.

Землею пройде магнітна буря через спалахи на сонці

Землею пройде магнітна буря через спалахи на сонці

Лікар-терапевт Вікторія Форосенко каже, що частина її пацієнтів відчуває зміни у геомагнітному полі заздалегідь – люди скаржаться на слабкість, стурбованість, роздратованість, неуважність, головний та серцевий біль, а також стрибки артеріального тиску. Медик радить пити більше рідини та берегти себе від небезпечних продуктів. "Намагайтеся в такі дні висипатися. Не перевантажуйте організм надлишком кави, алкоголем, важкою їжею", - дає вказівки вона.

Триватиме буря три дні, але занадто хвилюватися українцям з цього приводу не варто. Вчені кажуть, що наше світило зараз на мінімумі свого 11-річного циклу, тож найближчі три роки ні потужних вибухів, а ні  дійсно великих бур не очікується.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов 

Повʼязані теми:

Наступна публікація