Після укусу гадюки в реанімації опинилась 7-річна дівчинка з Кременчука

Після укусу гадюки в реанімації опинилась 7-річна дівчинка з  Кременчука

Дитину врятували від важких наслідків завдяки оперативній допомозі

7-річна дівчинка перебуває в реанімації після укусу гадюки. Дитина  гралася неподалік власного будинку і раптом відчула різкий біль у нозі. Лише потім розгледіла, як у траві віддаляється довге тіло змії. Школярку терміново доправили у лікарню. Машину з маленькою пацієнткою  швидко, повз усі транспортні затори, із села до Кременчука "провів" екіпаж поліції, йдеться в ТСН.12.00

Другу добу Поліна у реанімації. Її стан уже стабільний і дівчинка може розповісти про свою зустріч із змією.

«Я йшла за паркан збирати квіти і побачила там змію, вона мене вкусила. Я дивилась в інший бік, коли мене вкусила, тоді я її побачила», - каже дівчинка.

Гадюка вкусила дитину за ногу. Маленька одразу побігла до батьків. Тато не розгубився і зміг надати першу допомогу.

До реанімації терміново доправили 7-річну дівчинку, яку вкусила гадюка

До реанімації терміново доправили 7-річну дівчинку, яку вкусила гадюка

У лікарню Поліну із татом відвіз сусід. Вільний від авто коридор для машини із хворою дитиною організувала поліція.

«Почув крики дитячі, вийшов з будинку. Була там купа людей, паніка. Схопив дитину, батька і швидко поїхали в лікарню. По дорозі там ще зустрів поліцію. Спасибі поліції за супровід, все було оперативно спрацьовано» , - розповідає чоловік.

Медики констатують, що у критичній ситуації попри паніку дорослі діяли правильно. Навіть розшукали та сфотографували й саму змію - агресора, аби показати медикам, щоб ті знали, із якою отрутою мають справу.

Гадюка була невелика, тому отрути було небагато і розповсюдитися організмом дитини вона не встигла.

Фото: ТСН.ua

Уже завтра Поліну планують перевести з реанімації до дитячого відділення. Цього року у Кременчуці це перший випадок нападу змії на дитину і медики сподіваються, що останній.

«Завжди насторожує,  бо сироватки в Україні у нас немає від укусу гадюк. Це завжди насторожує. Але тут вона не потрібна», - каже лікар.

Висока трава, хащі біля води - в таких місцях люблять ховатися гадюки. Зазвичай вони не нападають на людей, а навпаки - від них тікають. Проблема лише в тому, що вони глухі і відчувають тільки вібрації. Тому, коли заходите у високу траву, оглядайтеся довкола і  тупотіть ногами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація