"Південний" стане найбільшим серед глибоководних портів північно-західної частини Чорного моря

"Південний" стане найбільшим серед глибоководних портів північно-західної частини Чорного моря

Порт "Південний" модернізують

Порт модернізують до кінця 2015 року.

12 лютого віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в рамках робочого візиту в Одесу провів регіональну нараду щодо розвитку інфраструктури та оновлення флоту українських портів, зокрема, портофлоту "Південний".

"Керівництво держави ставить перед галуззю стратегічні завдання - підвищити конкурентоспроможність українських портів, розвивати інфраструктуру на основі кращого світового досвіду. Це дозволить Україні вийти на рівень провідних морських держав", - заявив Олександр Вілкул. Він також зазначив, що результатом модернізації українських портів є не тільки зростання транспортного потенціалу країни. Це - нові робочі місця і зарплати для тисяч працівників галузі. Це - наповнення місцевих бюджетів і потужний ресурс для місцевого розвитку.

"Відомі компанії світового рівня повинні бути притягнуті до модернізації інфраструктури портів і розширення їх можливостей", - зазначив Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул
В умовах світової економічної кризи українські порти в минулому році зуміли показати стабільну роботу. Зокрема, було оброблено понад 160 млн тонн вантажів, завдяки чому державний бюджет отримав близько 2 млрд грн відрахувань.

У минулому році через причали морського торгового порту "Південний" пройшло майже 23 млн тонн вантажів, що на 0,4% більше, ніж у 2011 році. Відрахування до держбюджету за підсумками року склали майже 400 млн грн.

Одним з ключових заходів плану дій щодо модернізації порту "Південний" на 2012-2015 роки є днопоглиблювальні роботи. Вони передбачають будівництво першого і другого коліна і нової частини третього коліна морського підхідного каналу. Загальна довжина каналу складе 10,3 км. Реалізація проекту повинна бути завершена до кінця 2015 року. Завдяки цьому гавань зможе приймати судна дедвейтом понад 200 тис. тонн.

"В результаті виконання Програми порт "Південний" стане найбільшим серед глибоководних портів північно-західній частині Чорного моря. Це створить нові можливості для розвитку всієї транспортної галузі України", - сказав Олександр Вілкул.

Порт "Південний" модернізують

Повʼязані теми:

Наступна публікація