Планували диверсії і викрадення ексвійськового: СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ (відео)

Планували диверсії і викрадення ексвійськового: СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ (відео)

Фото: Служба безпеки України

Агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ.

Контррозвідники СБУ викрили агентурну мережу ФСБ РФ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей. До її складу входили колишні спецпризначенці військової розвідки.

Про це повідомили в СБУ.

Встановлено, що громадяни України були завербовані та виконували розвідувальні завдання кадрових співробітників ФСБ Вадима Даутова та Дениса Собка. Зокрема, російські агенти готували диверсійні операції.

Їм доручили створити умови для диверсій на території Миколаївської області. Потрібно було сприяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп із тимчасово окупованих територій та організовувати спеціальну підготовку. Серед об’єктів посягань – бойові літаки Збройних Сил на аеродромі "Кульбакіно".

Крім цього, агенти ФСБ збирали інформацію про дислокацію та переміщення українських Збройних Сил, кадровий склад та оперативно-службову діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони, Сил спеціальних операцій, Штабу ВМС, 73-го Морського центру спеціальних операцій ЗСУ, їх міжнародної взаємодії з іноземними партнерами.

Агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ. Задокументовано навіть намір викрасти та нелегально перемістити до країни-агресора одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це російська спецслужба пропонувала винагороду у 100 тисяч доларів США.

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки України затримали у Донецькій області розвідника терористичних організацій "Л/ДНР". Він надав свідчення причетності Росії до військової агресії на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація