Пластичні хірурги відверто розповіли про клієнток, які лягають під ніж заради грудей

Пластичні хірурги відверто розповіли про клієнток, які лягають під ніж заради грудей

Фото: Facebook/ErolKoray Photography

Лише одна з п’яти українок робить це вимушено – аби відновити тіло після раку.

Дедалі більше українок звертаються по допомогу до пластичних хірургів, аби збільшити розмір своїх грудей або відновити їх після раку молочної залози. У сучасній медицині намагаються мінімізувати моральні страждання жінки, і під час ампутації грудей одразу ставлять імплант, але в процесі лікування він деформується і його треба замінити, а заразом зробити на нього схожим і здоровий бік, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Така операція триває три години. Лікарі зізнаються, що вона їх тішить більше, ніж звичайне збільшення грудей. "Є якась соціальна відповідальність в цьому", - кажуть хірурги, котрим під час роботи допомагає мамолог. Але таких пацієнток небагато, бо деякі не знають, що після раку груди можна відновити, а для інших це надто дороге задоволення. "Ті методи, якими ми володіємо, повністю відновляють естетику молочної залози. У вас є всі шанси вийти на море, на пляж, на фітнес", - кажуть медики.

Вимушений крок чи звичайна забаганка: чому жінки наважуються на збільшення грудей

Вимушений крок чи звичайна забаганка: чому жінки наважуються на збільшення грудей

Мета ж 80% українок, які звертаються до пластичних хірургів, інша – вони просто хочуть стати красивішими. Підтяжка грудей після годування дитини, наповнення грудей власним жиром, збільшенням грудей за допомогою імплантів – ось основна частина роботи таких спеціалістів.  Виробники дають пожиттєву гарантію на імпланти – якщо з ними щось станеться, заміна буде безкоштовною. Збільшуюча мамопластика коштує близько 4 тисяч євро, вартість імпланта залежить від виробника і наповнювача. В Україні переважно це силікон, а в США є прихильники більш безпечного фізрозчину, але такі імпланти не настільки міцні, як силіконові. 

Технології дійшли до того, що після збільшення грудей можно навіть годувати дитину – головне дослухатися порад лікаря щодо розміру. У вітчизняних клініках, як правило, відмовляють клієнтам з надочікуваннями, коли ті приходять з обкладинкою журналу і просять зробити саме так. "Ми їй пояснюємо, які ризики ми отримуємо і які негативні наслідки після операції можуть бути", - твердять медики. Про ризики асиметрії і наркозу лікар попереджає одразу, про відторгнення організмом імплантів або набуття рідкісної форми раку від силікону пише західна преса. Але потенційних клієнтів це не лякає. Хірурги твердять, що основна вікова категорія їх клієнток – жінки віком від 25 до 35 років. І часто в намірах змінити розмір чи форму грудей їх підтримують чоловіки.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація