Пластикова пляшка отруює воду. Дослідники протестували продукт від усіх популярних виробників

Пластикова пляшка отруює воду. Дослідники протестували продукт від усіх популярних виробників

Фото: pixabay.com

Понад 80% українців купують воду у токсичному посуді.

Щохвилини у світі продають близько мільйона пляшок води: 17 тисяч на секунду. Науковці з Державного університету Нью-Йорка у Фредонії та журналісти провели велике дослідження в дев'яти країнах і протестували 250 ємностей. У середньому у кожному літрі води виявили біля 10 пластикових часток.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Науковці запевняють, що уся вода в пластикових пляшках розчиняє у собі частинки цього ж пластику. А той безумовно потрапляє до організму людини. Дослідники протестували воду від усіх популярних виробників і брендів світового масштабу. Пластик знайшли в 93% зразків. До води додавали барвник, який підсвічував шматки пластику розміром як людська волосина.

В українському Інституті колоїдної хімії та хімії води заявляють, що понад 80% українців купують воду у пластмасових пляшках. Директор наукової установи Владислав Гончарук розповів, що дослідники мали справу з великою кількістю води в різному посуді й перевірили близько 60 виробників. За його словами, буквально всі види пластикових пляшок є токсичними.

Якщо ви купили воду у пластику, перелийте її у скляний посуд / Фото: pixabay.com

Гончарук наголосив, що вода є чудовим розчинником, а тому купувати воду в пластмасовій тарі означає добровільно отруювати власне життя. Бо елементи, що містяться в пластику, провокують розвиток ракових клітин. Він додав, що найкраща тара для води - скло, а найкращий посуд для їжі - керамічний.

Якщо ви все ж купили воду у пластмасовій пляшці, перелийте її у скляний або керамічний посуд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація